El llibre, editat per la Secretaria d'Acció Ciutadana del Departament de Governació, va guanyar en la modalitat d'assaig. L'acte estarà presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, i el secretari d'Acció Ciutadana, Francesc Simó.
Totalitarisme, arrelament i nació en l'obra de Simone Weil és el títol de l'assaig guardonat amb el Premi Serra i Moret 2006, un llibre editat per la Secretaria d'Acció Ciutadana del Departament de Governació, i que es presentarà en societat demà, divendres, al migdia, a l'IES Joan Miró de Cornellà. Josep Otón, doctorat per la Universitat de Barcelona i professor en l'esmentat Institut de Secundària va ser premiat amb el Serra i Moret "per la gran qualitat intelolectual del text i l'interès d'una reflexió de fons sobre les realitats nacionals i el patriotisme", segons va exposar el jurat.

El president de la Generalitat, José Montilla, serà l'encarregat de presentar el llibre en un acte que també comptarà amb la presència del conseller d'Educació, Ernest Maragall, i amb el secretari d'Acció Ciutadana del Departament de Governació --departament que convoca els guardons--, i president del jurat dels Premis de Civisme Serra i Moret, Francesc Simó.