El director general d'Acció Comunitària del Departament de Governació, Xavier Garriga, i l'alcalde de la capital de l'Alt Urgell, Jordi Ausàs, presentaran demà, dijous, la 12a edició de l'Escola d'Estiu del Voluntariat, que tindrà lloc els dies 26, 27, 28 i 29 de juliol.
L'Escola d'Estiu del Voluntariat (EEV) es va celebrar per primera vegada el 1996 a Vilanova i la Geltrú i enguany ja arriba a la 12a edició. La Seu d'Urgell és el municipi que acollirà els cursos, els tallers i les altres activitats complementàries que tindran lloc els dies 26, 27, 28 i 29 de juliol. El director general d'Acció Comunitària del Departament de Governació de la Generalitat, Xavier Garriga, i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Ausàs, en presentaran els continguts demà, dijous, a l'Ajuntament de la capital de l'Alt Urgell, a les 10.30 h en roda de premsa.

L'objectiu de l'EEV és aprofundir en la formació i buscar noves fórmules de suport al moviment associatiu i de voluntariat. Es tracta d'un espai d'intercanvi d'experiències, de reflexió i d'anàlisi adreçat a voluntaris i voluntàries, membres d'entitats i ciutadans i ciutadanes a títol individual, majors de 16 anys, d'arreu del país. El programa inclou 30 cursos i 25 tallers, que es preveu que comptin amb la participació de prop de 500 persones.

La formació i la mostra de material de les entitats de l'Escola es duran a terme al Cololegi La Salle i a les aules de l'Escola de Música de la Seu d'Urgell.

L'EEV està organitzada pel Departament de Governació i compta amb la cololaboració de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Turisme de la Seu, 12 escoles del Pla de formació del voluntariat de Catalunya (PFVC) i 6 entitats de voluntariat.