El Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat ha ajudat vuit municipis de la Catalunya central a pal•liar els efectes de la sequera amb 852.534 € en ajuts extraordinaris per a obres d’infraestructures de captació i distribució d’aigua.

La forta sequera que pateix el país aquest any ha fet que diversos municipis s’hagin preocupat d’adequar les seves infraestructures municipals de captació i distribució d’aigua potable.

L’Ordre 376/2002 del Departament de Governació i Administracions Públiques preveu, a través del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC), ajuts per a actuacions derivades de situacions excepcionals que afectin serveis municipals. D’acord amb això, diversos ajuntaments s’han adreçat al Departament de Governació per sol•licitar ajuda en l’adequació de les seves instal•lacions.

Al Berguedà, l’Ajuntament de Montmajor ha rebut una subvenció de 457.360 € per a la segona fase de l’abastament d’aigua al sector de Sant Feliu de Lluelles. També s’ha atorgat una subvenció de 65.201 € a l’Ajuntament de Vilada per rehabilitar-hi el dipòsit vell i s’han destinat 36.991 € perquè  l’Ajuntament de Castellar de n’Hug pugui construir un pou d’aigua potable.

Per a la portada d’aigua al nucli del Raval d’Aguilar de Segarra i al de Salo de Sant Mateu de Bages, s’ha ajudat aquests ens locals amb 162.386 € i 90.480 €, respectivament. D’altra banda, l’Ajuntament de Gaià ha rebut una subvenció de 7.624 € per a la construcció d’un nou dipòsit d’aigua potable i la reparació de l’existent al nucli de la Galera.

Pel que fa a l’Anoia, s’ha atorgat una subvenció de 16.592 € a l’Ajuntament de Castellfollit de Riubregós per a la substitució de la canonada d’abastament al dipòsit d’aigua de les masies.

El municipi de Calldetenes (Osona) ha rebut una subvenció de 15.900 € per a les obres complementàries de la portada d’aigua potable a Sant Martí de Riudeperes.

Pròximament, el Departament de Governació i Administracions Públiques resoldrà les peticions dels Prats de Rei, Rajadell i Castellar de n’Hug. Aquests tres municipis han sol•licitat subvencions per establir millores en la captació d’aigua per un total de 149.681 €.

El Departament de Governació i Administracions Públiques, mitjançant el Pla únic d’obres i serveis que gestiona, ha subvencionat obres d’abastament d’aigua a la Catalunya central del període 2004-2005 per un total de 2.528.111 €.