La Direcció General de Funció Pública, amb el suport de la Direcció General de Salut Pública, ha posat en marxa la campanya "Generalitat, fem salut", que té com a objectiu fomentar els hàbits saludables entre el personal de l'Administració catalana. La presentació de la campanya tindrà lloc demà a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, durant la Jornada de prevenció de riscos laborals, que se celebra amb motiu del Dia de la Seguretat i la Salut en el Treball i que comptarà amb la participació del doctor Joan Corbella.

Demà, divendres, 27 d’abril, tindrà lloc a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya una jornada de reflexió amb motiu del Dia de la Seguretat i la Salut en el Treball que se celebra a escala mundial el dia 28 d’abril. En aquesta ocasió, es vol posar de manifest el fet que els hàbits saludables en l’alimentació i en l’exercici físic poden ser un element preventiu que pot contribuir a millorar la salut i la seguretat del personal de l’Administració de la Generalitat.

La jornada començarà a les 10 del matí. Faran la presentació de l’acte el director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, Carles Ramió; la secretària de Funció Pública i Modernització de l’Administració, Teresa Aragonés, i el director general de Salut Pública, Antoni Plasència. Tot seguit, el doctor en psiquiatria Joan Corbella pronunciarà la conferència “Una vida saludable per prevenir l’estrès”.

A les 11 hores, es farà la taula rodona “Hàbits saludables i prevenció de riscos laborals”, amb la intervenció de representants de la Direcció General de Funció Pública, la Direcció General de Salut Pública i les organitzacions sindicals. La subdirectora general de Prevenció i Salut Laboral, Marta Sabaté, presentarà la campanya “Generalitat, fem salut”.

A les 12.30 hores, clourà l’acte la directora general de Funció Pública, Leonor Alonso.

Generalitat, fem salut

La campanya “Generalitat, fem salut” s’emmarca dins del Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable (PAAS), elaborat pel Departament de Salut de conformitat amb l’estratègia recomanada per l’Organització Mundial de la Salut sobre alimentació, activitat física i salut.

L’objectiu d’aquesta campanya és sensibilitzar i conscienciar els treballadors i les treballadores de l’Administració de la Generalitat de la importància que tenen per a la salut i la qualitat de vida l’establiment i el manteniment d’unes bones pautes alimentàries i la pràctica d’exercici físic, i que ambdues coses són possibles d’assolir sense haver de fer grans canvis en la rutina diària.

La campanya preveu un seguit d’actuacions que es desenvoluparan durant el 2007 i que s’integren en tres línies estratègiques:

• Actuacions formatives adreçades al personal sanitari dels serveis de prevenció propis i personal mèdic assistencial, perquè adquireixin eines i coneixements que els permetin donar consell mèdic i assessorament als treballadors i treballadores que ho sol·licitin.

• Actuacions de sensibilització adreçades a tots els treballadors i treballadores de l’Administració de la Generalitat per informar dels aspectes relatius a la campanya i divulgar-los.

• Actuacions que facilitin a tots els treballadors i treballadores de l’Administració de la Generalitat prendre decisions sobre hàbits alimentaris i d’activitat física saludables.