Funció Pública posa en marxa una campanya per fomentar els hàbits saludables entre el personal de la Generalitat

El doctor Joan Corbella participa demà en la Jornada de prevenció de riscos laborals de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya

query_builder   26 abril 2007 13:29

event_note Nota de premsa

Funció Pública posa en marxa una campanya per fomentar els hàbits saludables entre el personal de la Generalitat

El doctor Joan Corbella participa demà en la Jornada de prevenció de riscos laborals de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya

La Direcció General de Funció Pública, amb el suport de la Direcció General de Salut Pública, ha posat en marxa la campanya "Generalitat, fem salut", que té com a objectiu fomentar els hàbits saludables entre el personal de l'Administració catalana. La presentació de la campanya tindrà lloc demà a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, durant la Jornada de prevenció de riscos laborals, que se celebra amb motiu del Dia de la Seguretat i la Salut en el Treball i que comptarà amb la participació del doctor Joan Corbella.

Demà, divendres, 27 d’abril, tindrà lloc a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya una jornada de reflexió amb motiu del Dia de la Seguretat i la Salut en el Treball que se celebra a escala mundial el dia 28 d’abril. En aquesta ocasió, es vol posar de manifest el fet que els hàbits saludables en l’alimentació i en l’exercici físic poden ser un element preventiu que pot contribuir a millorar la salut i la seguretat del personal de l’Administració de la Generalitat.

La jornada començarà a les 10 del matí. Faran la presentació de l’acte el director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, Carles Ramió; la secretària de Funció Pública i Modernització de l’Administració, Teresa Aragonés, i el director general de Salut Pública, Antoni Plasència. Tot seguit, el doctor en psiquiatria Joan Corbella pronunciarà la conferència “Una vida saludable per prevenir l’estrès”.

A les 11 hores, es farà la taula rodona “Hàbits saludables i prevenció de riscos laborals”, amb la intervenció de representants de la Direcció General de Funció Pública, la Direcció General de Salut Pública i les organitzacions sindicals. La subdirectora general de Prevenció i Salut Laboral, Marta Sabaté, presentarà la campanya “Generalitat, fem salut”.

A les 12.30 hores, clourà l’acte la directora general de Funció Pública, Leonor Alonso.

Generalitat, fem salut

La campanya “Generalitat, fem salut” s’emmarca dins del Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable (PAAS), elaborat pel Departament de Salut de conformitat amb l’estratègia recomanada per l’Organització Mundial de la Salut sobre alimentació, activitat física i salut.

L’objectiu d’aquesta campanya és sensibilitzar i conscienciar els treballadors i les treballadores de l’Administració de la Generalitat de la importància que tenen per a la salut i la qualitat de vida l’establiment i el manteniment d’unes bones pautes alimentàries i la pràctica d’exercici físic, i que ambdues coses són possibles d’assolir sense haver de fer grans canvis en la rutina diària.

La campanya preveu un seguit d’actuacions que es desenvoluparan durant el 2007 i que s’integren en tres línies estratègiques:

• Actuacions formatives adreçades al personal sanitari dels serveis de prevenció propis i personal mèdic assistencial, perquè adquireixin eines i coneixements que els permetin donar consell mèdic i assessorament als treballadors i treballadores que ho sol·licitin.

• Actuacions de sensibilització adreçades a tots els treballadors i treballadores de l’Administració de la Generalitat per informar dels aspectes relatius a la campanya i divulgar-los.

• Actuacions que facilitin a tots els treballadors i treballadores de l’Administració de la Generalitat prendre decisions sobre hàbits alimentaris i d’activitat física saludables.

undefined
undefined
undefined
undefined