El Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat vol recordar al ministre Jordi Sevilla, aprofitant la polèmica generada per la proposta sobre prejubilacions llançada pel Ministerio de Administraciones Públicas, que les competències sobre l’organització de l’administració pública catalana són exclusives del Govern de Catalunya. Per tant, qualsevol proposta relativa a la prejubilació dels funcionaris catalans haurà de ser decidida, consensuada i aplicada en el marc de les institucions nacionals de Catalunya.

El Departament considera que podria ser equivocat lligar la modernització de l’administració amb la prejubilació de funcionaris. Si realment l’objectiu que es persegueix és la modernització i el rejoveniment de l’administració pública, Governació considera que hi ha mesures més efectives i amb un cost zero per als ciutadans. Per exemple, el Ministerio de Administraciones Públicas podria suprimir la normativa que permet als funcionaris la pròrroga de la permanència al lloc de treball fins els 70 anys, normativa, aquesta sí, bàsica.

El Departament també vol deixar constància que el Govern de Catalunya no ha estat consultat ni prèviament informat de les mesures que estudia el Ministerio, raó per la qual lamenta la unilateralitat del ministre quan es refereix a qüestions competencials exclusives de la Generalitat. En qualsevol cas, donada la precipitació amb la qual s’ha presentat la mesura i la falta de claredat de la proposta, el Departament de Governació considera que el debat només ha estat, probablement, un globus sonda llançat pel Ministerio.