El conseller de Governació i Administracions Públiques, Xavier Sabaté, visitarà diumenge, 8 d'agost, els municipis de Sanaüja (Segarra), les Borges Blanques (Garrigues) i Vilanova de la Barca (Segrià). El conseller, com a president del consorci Administració Oberta Electrònica de Catalunya (AOC), signarà un conveni amb el Consell Comarcal de les Garrigues. Mitjançant aquest conveni, l'AOC es compromet a oferir assessorament tècnic i formació al consell comarcal i aquest s'obliga a donar suport als ajuntaments en temes com l'ús de la signatura electrònica.
Acompanyat pel delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Antoni Argilés, el conseller Sabaté arribarà a l'ajuntament de Sanaüja a les 9 hores. Allà el rebrà l'alcaldessa, Maria Rosa Castellà, juntament amb la resta de membres del consistori i signarà al Llibre d'Honor de l'ajuntament. Després de reunir-se amb l'equip de govern, visitarà la zona del convent on és previst realitzar les obres d'enllumenat, clavegueram i conducció d'aigua. Mitjançant el Pla únic d'obres i serveis (PUOSC), el Departament ha subvencionat amb 80.000 euros les obres d'urbanització d'aquesta zona. També ha finançat amb 78.433 euros les obres de conducció d'aigua potable i clavegueram del municipi i amb 70.000 euros l'ampliació, millora i estalvi energètic de l'enllumenat públic.

El conseller de Governació anirà tot seguit a les Borges Blanques on arribarà a les 11 hores. Després de signar al Llibre d'Honor, l'alcaldessa Carme Benet, li ensenyarà les obres de la sala d'actes de l'ajuntament i tot seguit es traslladaran al centre cívic per reunir-se amb l'alcaldessa i els regidors.

A les Borges Blanques, el conseller Sabaté visitarà el dipòsit d'aigua, les obres del nou parc de bombers i l'arxiu comarcal. Xavier Sabaté acabarà la seva estada a les Borges Blanques al Consell Comarcal de les Garrigues on signarà un conveni amb aquest ens. Mitjançant la signatura d'aquest conveni, l'AOC prestarà serveis d'assistència tècnica per a la promoció i el desenvolupament de la societat de la informació a les administracions locals de la comarca. Amb aquest conveni ja són 20 el nombre el Consells Comarcals que s'hi han adscrit.

Finalment, el conseller de Governació i Administracions Públiques anirà a l'ajuntament de Vilanova de la Barca on arribarà a les 13.30 hores. Després de signar al Llibre d'Honor, i acompanyat per l'alcalde, Antoni Argilés, assistirà a l'entrega de premis del III Concurs d'obres d'art.



L'atenció als mitjans de comunicació es farà a la seu
del Consell Comarcal de les Garrigues després
de la signatura electrònica del conveni que es farà a les 12.15 hores



RECORDEM


Visita a Sanaüja

Dia: Diumenge, 8 d'octubre de 2006
Hora: 09.00 h
Lloc: Ajuntament
Carrer Bassal, 4

Visita a les Borges Blanques

Dia: Diumenge, 8 d'octubre de 2006
Hora: 11 h
Lloc: Ajuntament de les Borges Blanques
Carrer del Carme, 21

Signatura d'un conveni amb el Consell Comarcal de les Garrigues i atenció a la premsa

Dia: Diumenge, 8 d'octubre de 2006
Hora: 12.15 h
Lloc: Consell Comarcal de les Garrigues
Avinguda Francesc Macià, 54

Visita a Vilanova de la Barca

Dia: Diumenge, 8 d'octubre de 2006
Hora: 13.30 h
Lloc: Ajuntament de Vilanova de la Barca
Pl. Major, 4