El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha adjudicat avui les concessions de quatre serveis d'autobús per tal de facilitar una comunicació ràpida i directa en transport públic entre l'Estació d'Alta Velocitat del Camp de Tarragona i els principals municipis de la seva àrea d'influència. Aquestes línies començaran a funcionar coincidint amb l'entrada en servei de l'estació, dimarts vinent, i connectaran l'estació amb Tarragona, Valls, Vila-seca, Salou, Reus i Cambrils. Paral·lelament, el DPTOP ha projectat de manera provisional en la nova instal·lació ferroviària un servei de taxi que permetrà respondre a la nova demanda de mobilitat.

Les noves línies d’autobús

Els serveis que s’han adjudicat avui permetran connectar amb transport públic i de manera ràpida i directa la nova Estació d’Alta Velocitat del Camp de Tarragona amb les principals ciutats del seu entorn, Tarragona, Valls, Vila-seca, Salou, Reus i Cambrils.

En concret, els serveis i les empreses adjudicatàries són els següents:

Tarragona – Estació del Camp i Valls – Estació del Camp. La concessió d’aquests serveis s’ha adjudicat a l’empresa Plana. Les parades a Tarragona i Valls se situen a l’estació d’autobusos d’ambdós municipis.

Vila-seca – Reus – Estació del Camp. TIBUS, empresa del Grup ALSA, serà la concessionària d’aquest servei. A Vila-seca, els autobusos s’aturaran a la plaça dels Països Catalans i a Reus, a l’estació d’autobusos.

Cambrils – Salou – Estació del Camp. L’empresa TIBUS serà l’operadora d’aquesta línia. A Cambrils, hi haurà dues parades, a l’avinguda Diputació (Club Nàutic) i al Camí de Cavet. A Salou, les parades estaran situades a la plaça Europa i a l’estació de Renfe Port Aventura. Aquesta línia també comptarà amb una parada a la Pineda, al passeig de Pau Casals.

Vehicles dotats de les últimes prestacions en seguretat i confort prestaran aquests nous serveis. Així mateix, els autobusos estaran adaptats per a l’ús de persones amb la mobilitat reduïda.

 Horaris i tarifes

 Les noves línies començaran a operar coincidint amb la posada en funcionament de l’Estació, dimarts vinent, i, en tots els casos, els seus horaris s’ajustaran a l’arribada i sortida dels trens. Els preus dels bitllets senzills del servei des de i cap a les diferents destinacions seran aquests: Tarragona : 1,20 euros Valls : 1, 20 euros Reus : 2,30 euros Vila-seca : 3,25 euros La Pineda : 3,20 euros Salou : 4,10 euros Cambrils : 4,60 euros. D’altra banda, els usuaris disposaran d’abonaments multiviatge i de descomptes per a col·lectius socials com els joves i la gent gran.

Amb la finalitat de difondre adequadament els nous serveis, s’editaran fulletons de butxaca amb informació sobre els recorreguts, temps de viatge i horaris de sortida i arribada dels autobusos. Els webs del DPTOP i de les operadores també oferiran informació d’aquestes característiques. Les parades estaran indicades amb distintius específics i els vehicles disposaran de senyalització també específica del servei.

Oferta adequada de taxis

 En paral·lel, la Generalitat ha previst de manera provisional dotar d’una oferta adequada de taxis a l’Estació d’Alta Velocitat del Camp de Tarragona, que atengui les noves demandes de mobilitat. En aquest sentit, el DPTOP ha establert un sistema de recollida de passatgers per a garantir les necessitats de desplaçaments, tenint en compte tant la flota de taxis pròpia de la Secuita, que podrà incrementar el nombre de llicències operatives, com la flota als municipis de l’àmbit d’influència de l’estació.