El conseller de Governació i Administracions Públiques, Xavier Sabaté, ha explicat el funcionament del nou web, l'adreça del qual és: www.parlament2006.cat. Aquesta és una de les eines del sistema d'informació electoral que la Generalitat ha previst per als ciutadans, Administració i els mitjans de comunicació. Aquest web d'ús exclusiu per a les eleccions, representa una novetat informativa, ja que fins ara els webs creats funcionaven només el dia de la jornada electoral.

El conseller de Governació i Administracions Públiques Xavier Sabaté ha presentat avui a la sala de premsa de la Conselleria la nova eina d’informació i formació per al funcionament de la consulta electoral. La pàgina està adreçada als ciutadans, als membres de meses o juntes electorals i als mitjans de comunicació, amb l’objectiu d’oferir informació i proveir dels serveis necessaris qui hi estigui interessat. Al web www.parlament2006.cat hi figura també un correu electrònic, parlament2006@gencat.net, en el què els ciutadans poden fer consultes a la Generalitat sobre els dubtes que tinguin.

El conseller Sabaté ha donat a conèixer els detalls del procés electoral, a banda dels avantatges que suposa aquesta eina informativa que, de forma telemàtica, complementa d’altres. En aquest sentit, el conseller Sabaté ha destacat altres puntals del sistema informatiu, com ara les consultes al telèfon d’informació ciutadana 012 o les consultes  presencials gràcies al suport previst a les set delegacions territorials. A més, també ha assenyalat la importància i diversitat de mecanismes per a la resolució dels possibles dubtes sobre el procés electoral per als catalans residents a l’estranger. En aquest cas, a banda de l’opció telemàtica i telefònica, els casals catalans situats a l’estranger resoldran els diferents dubtes i les consultes dels electors, com també dels membres de la mesa, interventors, delegats, membres de l’Administració o dels mitjans de comunicació.

El conseller Sabaté ha obert la possibilitat de fer tot tipus de suggeriments sobre el web, com també ha fet el secretari general, Antoni Fernández, qui ha estat l’encarregat de fer el passeig virtual, tot desgranant els diferents detalls i la composició de la pàgina. A més, el secretari general de la Conselleria de Governació i Administracions Públiques ha destacat que la pàgina ha obtingut la triple A dels estàndards internacionals d’accessibilitat.

Finalment, el conseller Sabaté ha recordat que “el nou Estatut d’autonomia hi figura expressament el deure de la Generalitat de fomentar la participació. Donar informació per votar és eliminar obstacles i barreres perquè la gent voti”.