La Generalitat ha adjudicat, per mitjà de l'empresa pública GISA, actuacions en matèria d'infraestructures, tant de carreteres com de transport, per un import de 22,9 MEUR, així com obres en centres educatius que sumen 27,5 MEUR i millores en centres assistencials per valor de 8,1 MEUR.

En concret, el consell d’administració de GISA ha adjudicat les obres de la variant de la C-243a a Sant Sadurní d’Anoia; noves instal·lacions a la galeria d’evacuació del túnel de Collabós o els nous sistemes de senyalització i conducció automàtica de l’L5 del metro. En total, les obres relacionades amb el DPTOP suposen una inversió de 22,9 MEUR.

Quant als centres educatius, s’han adjudicat obres d’ampliació als CEIP Mossèn Joan Batlle de Blanes; al CEIP Mare de Déu del Priorat de Banyeres del Penedès; al CEIP Molí del Vent de Torredembarra; al CEIP Cabra del Camp-ZER la Parellada, i a l’IES Investigador Blanxart de Terrassa. Així mateix, s’ha adjudicat la construcció del CEIP Lluís Castells de Riudaura; del CEIP Blancafort, al mateix municipi, i de l’IES de Bigues i Riells, també al municipi del mateix nom, i de l’Escola Oficial d’Idiomes de Sabadell. Finalment, s’ha adjudicat l’assistència tècnica per a la redacció del projecte bàsic de construcció del CEIP El Bruc. La inversió total en centres educatius és de 27,5 MEUR.

Pel que fa a centres sanitaris, s’ha adjudicat l’ampliació de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, a Vilafranca del Penedès, amb una inversió de 2,6 MEUR i les obres de la nova unitat de semicrítics de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, amb un cost superior al milió d’euros. També s’han adjudicat les obres d’ampliació del CAP de Gandesa i la construcció del nou ambulatori Antoni Creus a Terrassa. El pressupost per a obres en centres assistencials és de 8,1 MEUR.

Finalment, el consell d’administració de GISA ha adjudicat obres de reforma i ampliació dels parcs de bombers de Vic, Prats de Lluçanès i Lleida, amb un pressupost total de 7,8 MEUR.

S'adjunta, en document annex, la  nota de premsa amb les obres del DPTOP