L'Institut Català del Sòl adjudica les obres a 3 nuclis antics

query_builder   4 gener 2006 12:41

event_note Nota de premsa

L'Institut Català del Sòl adjudica les obres a 3 nuclis antics

L’Institut Català del Sòl ha adjudicat les obres de restauració de la façana de l’església de Sant Llorenç a Bescanó, la rehabilitació de la Torre de Vallferosa a Torà i l’arranjament dels horts i les construccions auxiliars del Castell de la Mogoda - Santa Perpètua de Mogoda

Aquestes intervencions s’inscriuen majoritàriament en el protocol de col·laboració entre els departaments de Cultura i de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya i en el programa “Reviure les velles ciutats”. Ambdues línies d’actuació tenen per objectiu frenar el progressiu deteriorament dels nuclis antics i entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya. Restauració de la façana principal de l’església de Sant Llorenç - Bescanó Pressupost d’adjudicació – 117.866,72 € Empresa adjudicatària – CPS, SL. Termini d’execució – 3,5 mesos.

L’obra consistirà en la restauració de la façana principal d’estil barroc i d’una façana lateral. En concret, es farà la neteja integral de les façanes (excrements, crostes negres, vegetació, dipòsits salins, parts ennegrides, etc), la impermeabilització de les cornises i la protecció del remat superior de pedra per evitar que l’aigua de pluja malmeti la façana, el segellat de les fissures i la substitució o reintegració de formes i volums i pintat dels elements metàl·lics i tractament conservatiu de la fusta de la porta ferrada. A més s’incorporaran dues escultures noves de pedra de Girona corresponents a Sant Sebastià i Sant Macari i la rosassa, amb nou vitrall emplomat i vidre de protecció.

L’obra es basa en un projecte dels arquitectes Josep Fuses i Joan Ma Viader i els promotors de l’actuació són l’Ajuntament de Bescanó, la Direcció General d’Arquitectura i Paisatge i l’Institut Català del Sòl, dins del programa Reviure les Velles Ciutats. Rehabilitació de la Torre de Vallferosa - Torà Pressupost d’adjudicació – 103.074,74 € Empresa adjudicatària – Trac Vertical, SL Termini d’execució – 6 mesos L’obra permetrà rehabilitar aquest edifici per destinar-lo a ús públic de caràcter lúdic i cultural. Es tracta d’impermeabilitzar la coberta de la torre i renovar els accessos a l’edifici. La Torre forma part de l’antic castell de Vallferosa que feia la protecció pel sud a la vila de Solsona.

L’edifici actual és el resultat de tres fases de construcció, les dues primeres preromàniques i la darrera romànica. L’obra es basa en un projecte de José Javier Aguirre i els promotors del projecte són l’Ajuntament de Torà, la Direcció General de Patrimoni Cultural, la Direcció General d’Arquitectura i Paisatge i l’Institut Català del Sòl, dins del programa de l’1% Cultural. Arranjament dels horts i les construccions auxiliars del Castell de la Mogoda - Santa Perpètua de Mogoda Pressupost d’adjudicació – 1,02 MEUR Empresa adjudicatària – Acieroid, SA Termini d’execució – 10,5 mesos.

El conjunt d’edificacions incloses en l’àmbit d’aquesta obra formen part dels habitatges del conjunt del Castell de la Mogoda, propietat de l’Institut Català del Sòl qui fa pocs anys els va rehabilitar i llogar. L’obra consistirà en l’arranjament dels 42 coberts i els seus horts annexes, recuperant la fisonomia que tenien aquestes construccions en el segle passat, quant complien amb la finalitat de ser edificis auxiliars dels horts. Així mateix s’iniciarà un procés de protecció, millora dels accessos i de la senyalització dels horts. Així mateix, l’obra inclou l’arranjament de les 11 cobertes de les edificacions situades als patis dels habitatges annexes a la zona del Pati del Castell. L’obra es basa en un projecte dels arquitectes Joan Fabregat i Pla i J.Maria Fabregat i Estragués i el promotor és el mateix Institut Català del Sòl.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined