Avui, en una reunió presidida pel secretari de Planificació Territorial, Oriol Nel·lo, el Consell Rector de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE), ha escollit, Josep Solé i Arnal com a nou vicepresident d'aquest organisme. Solé substitueix així en aquest càrrec, a Miquel Castelló recentment nomenat delegat de Govern de les Terres de l'Ebre.



El nou vicepresident de l’IDECE va néixer a El Pinell de Brai (Terra Alta) el 1958 i actualment resideix a Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre). Josep Solé i Arnal és Tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Mora d’Ebre i regidor de Governació, comerç i esports. També és president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, i exerceix la presidència d’altres organismes d’aquesta comarca, com el Consorci de residus i l’ADRIVE, associació que gestiona fons europeus del Proder. Així mateix, pertany a la comissió de seguiment del pla de Dinamització Turística de les Terres de l’Ebre.

En la seva trajectòria política, també va ser regidor del Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de Móra d’Ebre (1999-2003) i portaveu d’aquest grup al Consell Comarcal de Ribera d’Ebre (1999-2003). Josep Solé, llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la UB, és funcionari del cos de Mestres, i com a docent ha exercit de director i professor del Col·legi Antoni Nat de Benissanet, entre d’altres centres.

En els darrers anys, des de 1996 ha estat de professor a l’IES Julio Antonio de Mora d’Ebre, dels quals del 2000 al 2005 ha exercit de cap d’estudis.