El DPTOP ha finalitzat les obres de pavimentació d'un tram d'1,6 quilòmetres del camí de Mas Pils, en el tram del coll de Banyuls, amb un pressupost de 51.620 euros. Els treballs enllestits suposen la darrera fase de millores en aquest camí i han permès unificar l'asfalt de tots els trams on s'ha intervingut.

El camí d’Espolla al coll de Banyuls, a tocar de la frontera amb França, forma part de la xarxa rural de camins de l’Alt Empordà i ha estat objecte de diverses actuacions de millora a càrrec del DPTOP.

Les feines acabades corresponen al tram entre Mas Pils i la frontera francesa, que ja va ser objecte d’unes obres de condicionament executades l’any 1999. En aquell moment, el camí es va pavimentar amb un doble tractament superficial, mentre que a la resta dels trams on s’ha anat intervenint s’hi ha estès aglomerat.

L’actuació finalitzada ara ha consistit en l’estesa d’aglomerat asfàltic en aquest darrer tram, unificant la pavimentació de tot el camí. Les feines han inclòs el sanejament de les zones del paviment més degradades, la neteja de la vegetació dels marges i la senyalització horitzontal de la via. Les obres han tingut un pressupost de 51.620 euros.

Actuacions anteriors

El segon trimestre de 2006 es van realitzar també treballs de millora del camí al tram de Mas Pils, que pertany al terme municipal de Rabós, amb un cost de 240.712 euros. Les obres van permetre dotar l’antiga pista forestal d’una plataforma de quatre metres d’amplada pavimentada.

4 de gener de 2007