La Generalitat ha adjudicat per mitjà de l'empresa pública GISA, actuacions en matèria d'equipaments i infraestructures per valor de 66 MEUR. En concret, el Consell d'Administració de GISA ha adjudicat obres de millora per valor de 17 MEUR al transport públic i 13,3 MEUR a la xarxa viària, i de construcció d'una dotzena de centres educatius arreu de Catalunya, amb una inversió total de 27 MEUR.

En matèria de transport públic, el Consell d’Administració de GISA ha adjudicat els treballs per ampliar l’alimentació elèctrica de la línia 5 del metro. Quant a la xarxa viària, l’empresa pública ha adjudicat actuacions com la millora de traçat de la C-17 entre la Garriga i Tagamanent, l’aplicació de mesures ambientals a tot Catalunya, i la millora de la connexió entre la sortida de l’autopista C-32 i la BV-5023 a Premià de Dalt.

Pel que fa a equipaments, cal remarcar la inversió de 27 MEUR en la construcció de 12 centres educatius: CEIP Vallalta, de Sant Iscle de Vallalta, IES Altafulla, CEIP Eulàlia Bota de Barcelona, CEIP Sant Domenech de Santa Margarida i els Monjos, CEIP Antoni Tous de Pira, CEIP Pont Trencat – ZER Baix Montseny, de Santa Maria de Palautordera, CEIP Can Roca II de Terrassa (2a fase), CEIP Sant Andreu II de Sant Andreu de la Barca (2a fase), CEIP Santa Coloma de Santa Coloma de Cervelló (2a fase), del CEIP Sant Quirze, de Sant Quirze del Vallès (1a fase), l’IES Meridiana de Barcelona i del CEIP Sant Cugat XI de Sant Cugat del Vallès.

D’altra banda, s’han adjudicat les obres del consultori local de Quart i l’ampliació del CAP Sant Miquel, de Granollers, així com l’ampliació del parc de bombers de Torelló.

(En el document adjunt, es concreten les actuacions del DPTOP)