La Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida ha aprovat avui la instal·lació de 19 noves plantes fotovoltaiques en aquesta demarcació que generaran 3,19 MW de potència. El Govern català té com objectiu potenciar l'energia renovable i en aquest sentit, el DPTOP ja ha donat llum verda al 99% de les peticions resoltes. Així, el total de potència acumulada pel conjunt de parcs aprovats i en tràmit suma actualment 60 MW, més de la meitat del previst pel Pla de l'Energia fins el 2015.




19 noves plantes fotovoltaiques

Les 19 noves plantes que avui han estat aprovades per la Comissió d’urbanisme de Lleida estan situades en les comarques de l’Alt Urgell, l’Urgell, el pla de l’Urgell i les Garrigues.

 Es tracta, de plantes distribuïdes en diverses comarques de Lleida, la major part de les quals estan relacionades amb explotacions agrícoles i ramaderes. Destaquen, per dimensió i potencia generada, la planta de les Borges Blanques situada al sud de la variant, el conjunt de Palau d’Anglesola i la de Cervià de les Garrigues. En conjunt les 19 plantes sumen un total de 15,49 ha i generaran fins a 3,19 MW de potència.

Impuls a l’energia solar Un dels objectius de l’actual Govern català és la promoció de les energies renovables, entre les que s’hi troben els sistemes de captació i aprofitament de l’energia solar. Els darrers anys s’ha experimentat una millora tecnològica d’aquests sistemes que, coincidint amb la política de l’administració i amb les directrius internacionals en matèria de reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, s’ha traduït en un creixement molt notable del nombre de projectes d’instal·lació de parcs solars fotovoltaics.

En aquest sentit, fins a l’actualitat, la Direcció General d’Arquitectura i Paisatge ha informat un total de 169 peticions d’instal·lació de parcs fotovoltaics dels quals 167 ho han estat favorablement.

El total de potència acumulada pel conjunt de parcs aprovats i en tràmit suma actualment 60 MW. Segons el Pla de l’energia de Catalunya 2006-2015 preveu un total de 100 MW per tot el període.

D’altra banda, el Govern català està preparant actualment un Decret sobre regulació de la ubicació de sistemes de captació d’energia solar que té per objectiu promoure les energies renovables i garantir el seu correcte encaix territorial i ambiental.