El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha finalitzat les obres de construcció d'un pas soterrat per a vianants a la C-31 al seu pas pel nucli del Garraf (terme municipal de Sitges). Aquest pas inferior permetrà millorar la connexió entre el costat muntanya i el costat mar del poble, on hi ha ubicada l'estació de ferrocarril, així com la mobilitat dels vianants i la seguretat viària. Els treballs han comportat una inversió de 435.000 euros.Millora de la mobilitat i la seguretat

La carretera C-31 travessa, al llarg d’un quilòmetre, el nucli del Garraf (terme municipal de Sitges), amb edificacions a ambdós costats de la via. Per tal de millorar la mobilitat dels vianants que volen travessar la carretera i la seguretat viària, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha portat a terme la construcció d’un pas inferior. Avui, el DPTOP ha finalitzat les obres, que han comptat amb un pressupost de 435.000 euros.

El nou pas inferior

El nou pas inferior té una longitud total de 14 metres, una amplada de 3 metres i una alçada de 2,5 metres. El pas connecta amb el costat muntanya mitjançant escales i rampes que tenen replans cada 20 metres i un pendent màxim del 8%. La rampa d’accés al pas des d’aquest costat, on se supera un desnivell de 5 metres, té una longitud de 60 metres.

La connexió del costat mar, que només ha de superar un desnivell d’un metre, s’efectua mitjançant una rampa de 18 metres de longitud. Les obres s’han completat amb l’enllumenat, el revestiment i el drenatge del pas inferior, així com la vegetació dels talussos.

Integració paisatgística de la C-31

D’altra banda, el DPTOP està executant les obres de millora de la integració paisatgística de la C-31 al seu pas pel Parc del Garraf. Aquesta actuació abasta 12,5 quilòmetres de longitud i inclou la formació de 13 àrees de descans i 12 d’emergències. Paral·lelament, es remodelaran els accessos a la urbanització Rat-penat i a les Pedreres, per tal de millorar la fluïdesa i la seguretat del trànsit en aquests punts.

Les obres, que van començar recentment, suposaran una inversió de 2,2 MEUR. Es preveu que els treballs finalitzin la tardor vinent. Completada aquesta actuació, el DPTOP impulsarà la millora del paviment de la calçada en tot aquest tram.