El port de Palamós ha rebut avui, per primera vegada, el creuer Wind Surf amb 300 passatgers i 150 tripulants a bord. L'escala d'aquest veler de cinc pals és la vuitena de la temporada 2007 i referma l'arribada de creuers de luxe al port empordanès. Enguany, l'activitat de creuers de l'enclavament empordanès preveu batre nous rècords amb 30 escales i més de 22.000 passatgers que consoliden aquesta activitat i representen l'arribada de nous turistes a les Comarques gironines.

El secretari per a la Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Manel Nadal, acompanyat per l’alcaldessa de Palamós en funcions, M. Teresa Ferrés, ha lliurat una metopa commemorativa al capità del Wind Surf.

L’arribada del Wind Surf, que porta a bord 300 passatgers majoritàriament nord-americans i 150 tripulants, és la vuitena d’aquesta temporada que ja ha rebut més de 3.700 passatgers. Aquesta estada permetrà als turistes visitar, a més de Palamós, diferents llocs de les Comarques gironines i gaudir de la gastronomia de la Costa Brava i de les seves platges.

Palamós es consolida un any més com a port escala de creuers dins l’arc mediterrani, atès que disposa d’infraestructures, serveis i mesures de seguretat adequades per competir en aquest mercat internacional.

Al llarg d’aquesta temporada, es preveu batre nous rècords, per segon any consecutiu, amb 30 escales i més de 22.000 passatgers, incrementant un 83% els visitants i un 67% les escales de creuer respecte al 2006. Així, l’activitat de creuers aporta un fort impuls turístic i dinamitza el municipi i la seva àrea d’influència.

El calendari de creuers d’aquest mes de juny compta amb un total de 5 escales. Així, les properes arribades que s’esperen són: Thomson Destiny (13 de juny), Clipper Satd Amsterdam (15 de juny), Thomson Celebration (21 de juny) i Thomson Destiny (27 de juny).

Serveis als visitants i potenciació de l’activitat de creuers

El consistori empordanès ha instal·lat un punt d’informació a peu de vaixell, on es faciliten fulletons de promoció turística del municipi als passatgers, s’informa de l’oferta turística, cultural, comercial i gastronòmica de Palamós i s’organitzen visites guiades a la vila.

Amb l’objectiu de potenciar Palamós com a port escala de creuers turístics, l’Administració catalana col·labora anualment amb l’assistència a jornades, congressos i fòrums internacionals del mercat de creuers. Així mateix, Ports de la Generalitat és membre, entre altres associacions, de Medcruise una Associació de Ports de la Mediterrània que promou tots els ports de creuer de l’arc mediterrani.

Wind Surf

El Wind Surf ha arribat avui al port de Palamós a les 7.00 hores, procedent de Barcelona, farà escala onze hores al moll Comercial de Palamós, i salparà a les 18.00 hores amb destinació al port de Marsella. Aquest luxós veler de cinc pals fa una ruta per diferents punts de la Mediterrània d’una setmana de duració. Enguany, el Wind Surf té previstes 4 escales més al port de Palamós en els propers mesos.

L’elegant creuer, que té una eslora de 182 metres, una mànega de 20 metres i un calat de 5,01 metres, pertany a la naviliera Windstar Cruises, una companyia dedicada exclusivament als creuers a vela que selecciona els ports on fan escala els seus velers.

 La companyia Windstar disposa d’una flota de 3 velers: Wind Surf, Wind Star i Wind Spirit. Aquest veler està orientat a clients que busquen un ambient diferent a altres vaixells de creuer, uns serveis i una gastronomia selectes. Disposa de 30 suites de luxe així com de totes les comoditats per als creueristes, restaurants, salons, biblioteca, piscina, jacuzzis, zona de fitness, centre de balneoteràpia, casino i àmplies zones d’oci.