El nou carril en sentit Barcelona entrarà en servei parcialment, demà, a partir de les 20 hores, fins que es reprenguin els treballs, el 29 de març. El tercer carril en sentit Tarragona ja va entrar en funcionament de forma definitiva el 4 de març passat.

 La calçada de l’autopista C-32 Pau Casals disposarà de tres carrils en tot el tram de superposició amb la carretera C-31, fins a la sortida número 44 (Ca n’Aymerich). En aquest punt, es produirà una bifurcació amb la pèrdua del carril dret direcció Barcelona-Castelldefels per la carretera C-31.

Un cop finalitzades les obres, la C-32 passarà a tenir 3 carrils a la zona entre la incorporació de la carretera C-31 fins a l’accés de Pineda de Castelldefels en sentit Barcelona i a la zona de coincidència entre la carretera C-31 i l’autopista C-32, en sentit Tarragona.

Aquesta actuació té com a objectiu millorar la seguretat i la fluïdesa de l’autopista en aquest tram, especialment a les hores punta i els caps de setmana i dies festius. A més de l’ampliació de dos a tres carrils, el projecte inclou la neteja del drenatge i la millora de la senyalització i dels sistemes de contenció  de vehicles.

Les obres en sentit Tarragona ja han conclòs, tret d’uns elements de senyalització vertical que s’han d’instal·lar quan els treballs estiguin acabats en tots dos sentits, i han permès disposar d’un carril reversible, en les operacions tornada o similars en l’àrea metropolitana de Barcelona i el Garraf, des del 4 de març passat.

El pressupost del projecte és d’1,9 MEUR, a càrrec de la concessionària de l’autopista, AUCAT. La previsió és que els treballs, que s’aturaran per l’operació de Setmana Santa, finalitzin el maig vinent en tot el seu àmbit d’actuació. Aquestes obres són fruit dels acords del Grup de Peatges del Parlament de Catalunya i les du a terme i finança la concessionària de l’autopista (AUCAT), amb la supervisió del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

 17 de març de 2005