El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha visitat avui les obres d'ampliació del pont de la C-31 sobre el riu Ter a Torroella de Montgrí, que finalitzaran aquesta mateixa setmana. Els treballs han permès dotar aquest pont, d'interès turístic i paisatgístic, de noves voreres més amples per millorar la seguretat i facilitar el pas de vianants i ciclistes. Les obres compten amb una inversió d'1,3 MEUR.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha visitat avui els treballs de millora del pont de la C-31 de Torroella de Montgrí, que finalitzaran aquesta mateixa setmana. Aquesta actuació ha consistit en l’eixamplament de la calçada i les voreres, que milloren la seguretat i la circulació de vianants i ciclistes.

Els treballs, que es van iniciar la passada tardor, han comptat amb una inversió d’1,3 MEUR, assumida conjuntament per l’Ajuntament de Torroella de Montgrí (456.000 euros), el Consell Comarcal del Baix Empordà (400.000 euros) i el DPTOP (444.000 euros).

Ampliació i millora del pont

El pont de Torroella de Montgrí, que es troba a la carretera C-31 i creua el riu Ter, forma part d’una ruta de gran recorregut de vianants i ciclistes, declarada d’interès turístic, mediambiental i paisatgístic.

L’actuació ha permès l’eixamplament del pont dels 9,2 metres fins als 13 metres actuals, al llarg dels seus 123,2 metres de longitud. La nova secció està formada per una calçada de 7 metres, amb dos carrils de 3 metres i dos vorals de 0,5 metres. Pel que fa a les dues noves voreres, tenen una amplada de 3 metres cadascuna, gairebé el triple que abans. El pont està format per 7 trams de 17,6 metres cadascun.

D’altra banda, el projecte també ha inclòs l’ampliació de les dues voreres existents en el tram que connecta el pont amb el nucli urbà de Torroella de Montgrí, al llarg dels 120 metres de la via. Aquestes voreres s’han construït en continuïtat a les del pont i tenen també 3 metres d’amplada cadascuna. Així mateix, l’actuació ha inclòs la millora del ferm i la instal·lació d’un nou enllumenat públic.

Faldons de protecció

Les obres s’estan completant amb la col·locació de faldons de protecció a la part inferior de les barreres de seguretat del pont, al llarg de tota l’estructura. Els faldons contribueixen a repartir la pressió en cas de xoc d’un motorista contra els suports de les biondes, fet que redueix les possibilitats de patir talls o lesions greus a les extremitats.

Aquests elements metàl·lics es disposen sota de la barrera, protegint els seus suports i impedint l’impacte directe. Els faldons que s’estan col·locant al pont de Torroella tenen un disseny que ha tingut en compte la singularitat de l’estructura i l’entorn urbà en què s’integra.