Un servei especial de bus amb el mateix horari del metro connectarà el tram El carrer Garcilaso també queda afectat per sota la Meridiana

Afectació del servei de metro

El tram comprès entre les estacions de Clot i Fabra i Puig de la Línia 1 de Metro quedarà fora de servei des de demà, dissabte 14 de maig, fins dilluns 16, ambdós inclosos, a causa de les obres del nou intercanviador de Sagrera/Meridiana, on en un futur han de confluir les línies 1, 4, 5 i 9 de Metro. En aquest període, les estacions de Fabra i Puig, Sagrera, Navas i Clot, quedaran connectades per un servei especial de bus amb el mateix horari del metro.

Es recomana, sempre que sigui possible, la utilització dels enllaços alternatius de Fabra i Puig, Sant Andreu, Clot, Arc de Triomf i Catalunya amb Rodalies Renfe, i demana a tots els usuaris que disculpin les molèsties que puguin ocasionar aquestes obres, les qual tenen per objectiu millorar el servei de Metro i la mobilitat en transport públic de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Tall al carrer Garcilaso

Així mateix, des d’avui, divendres 13 de maig, a les 24:00 hores fins dimarts, 17, a les 10:00 hores, el carrer Garcilaso cantonada Meridiana (cantó mar) estarà tallat al trànsit. Mentre duri el tall, hi haurà un itinerari alternatiu pel carrer de les Antilles i el carrer de les Filipines.

 Descripció de les obres

Aquestes obres formen part de la construcció del nou intercanviador de Sagrera/Meridiana. Concretament, aquests dies cal procedir a l’enderroc del vestíbul existent del carrer Garcilaso per poder dur a terme l’ampliació prevista. La realització d’aquestes obres fa imprescindible tallar el servei de metro. Per tal que aquest tall s’allargui el mínim possible els treballs es concentraran en els propers tres dies en horari diürn i nocturn.

Les obres s’han programat per tal de causar el mínim de molèsties als veïns. Així, les tasques d’enderrocament es produiran en horari diürn  els propers dissabte 14 i diumenge 15, mentre que de nit es procedirà a la retirada de la runa generada. Dilluns 16 de maig es completaran els treballs amb la retirada de runa, reposició d’instal·lacions i neteja de vies.

El nou intercanviador

La construcció de l’intercanviador Sagrera/Meridiana ha de suposar la creació d’un nou centre on confluiran quatre línies de metro i que facilitarà la mobilitat de milers de persones cada dia. Hem de recordar que Sagrera és una de les estacions amb més usuaris de la xarxa de Metro: el passatge diari suma un total de 60.000 usuaris i en hora punta uns 6.000 viatgers.

La complexitat d’aquesta obra obliga a ser realitzada en diferents fases. Es calcula que la durada total de l’obra serà aproximadament de 33 mesos. L’actuació consisteix en la construcció d’un nou intercanviador que connectarà l’actual vestíbul de Línia 5 amb el d’Hondures de Línia1, en un mateix nivell, sense passadís d’enllaç. Tots els nous vestíbuls estaran adaptats a persones amb mobilitat reduïda. A més, desapareixeran en ambdues línies les andanes laterals i només hi haurà una gran andana central, tant per a la Línia 1 com per a la Línia 5.

 

Barcelona  13 de maig de 2005