El conseller Nadal visita el nou parc urbà Els Jardins de Santa Clara de Torroella de Montgrí

Forma part de l'actuació residencial de l'INCASOL a la Creu de la Rutlla, que inclou 36 habitatges de protecció oficial

query_builder   15 gener 2005 13:00

event_note Nota de premsa

El conseller Nadal visita el nou parc urbà Els Jardins de Santa Clara de Torroella de Montgrí

Forma part de l'actuació residencial de l'INCASOL a la Creu de la Rutlla, que inclou 36 habitatges de protecció oficial

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha visitat avui el nou parc urbà Els Jardins de Santa Clara de Torroella de Montgrí acompanyat de l’alcalde del municipi, Carles Negre. A partir d’avui, els ciutadans podran gaudir d’aquesta zona verda d’1,2 ha. El parc forma part de darrera fase d’urbanització del nou sector residencial la Creu de la Rutlla promogut per l’INCASOL. En total, l’actuació ha suposat una inversió de 7,78 MEUR en l’adquisició de terrenys, la seva urbanització i la construcció d’una promoció d’habitatges de protecció oficial en aquest sector.

Els Jardins de Santa Clara

Els Jardins de Santa Clara té una superfície d’1,2 hectàrees i separa la zona residencial de la Creu de la Rutlla dels polígons industrials veïns. Es divideix en dues zones separades per turons arbrats i el curs de la riera que s’ha canalitzat. El nord del parc és un espai recorregut per camins en zig-zag que reprodueixen la planta del castell i porten a petites placetes d’estada amb ombra dels plàtans, mobiliari urbà i llum. La part sud del parc és una gran esplanada amb zona de jocs i preparada per celebrar-hi petits esdeveniments públics del poble. Al llarg del parc i cercant-lo s’han plantat uns murs de vegetació atapeïda formada per xiprers i una barreja heterogènia d’arbusts que el separen de la zona industrial.

Al nord, s’ofereixen  vistes del Castell de Montgrí a dalt del turó mentre que al sud s’estén el paisatge de l’Empordà.

Urbanització de la Creu de la Rutlla 

Aquest nou parc s’emmarca dins el desenvolupament que ha fet l’INCASOL del sector de la Creu de la Rutlla que té una superfície total de 10,2 ha amb capacitat per a 349 habitatges potencials. El projecte s’ha desenvolupat en quatre fases. Les tres primeres, amb un total de 206 parcel·les per a habitatges unifamiliars,  actualment ja estan totes venudes.

La quarta fase ha tingut un cost de 1,33 MEUR i, a més de la creació del parc, ha inclòs la urbanització d’un vial d’accés a la carretera de l’Estartit pel sud que desvia el trànsit del centre del municipi. Així mateix, s’ha urbanitzat una parcel·la per a equipaments i una franja residencial amb 45 parcel·les per a habitatges unifamiliars que el proper mes de febrer es posaran a la venda.

Promoció d’habitatges de protecció oficial

L’Institut Català del Sòl ha construït també 36 habitatges de protecció oficial en una de les parcel·les de la seva propietat situada en una de les zones ja consolidades de la Creu de la Rutlla. L’obra, que finalitzarà aquest mes, ha tingut un cost de 3,07 MEUR.

L’edifici, situat entre el carrer Joaquim Vallespí, la ronda dels Països Catalans i el passeig Vicenç Bou, és un bloc lineal de planta baixa més dos plantes pis i una planta soterrani on hi ha l’aparcament i els trasters. Hi ha 35 habitatges de tres habitacions amb una superfície útil de 72 m2 i un habitatge de 2 habitacions amb una superfície útil de 59 m2, adaptat per a persones amb minusvalidesa.