El conseller de Politica Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha assistit avui a la posada en funcionament de LOGIS Bages, una de les plataformes logístiques més grans i ben comunicades que s'han construït darrerament a Catalunya. Aquest nou nucli logístic té una superfície edificada de 53.620 m2 en una parcel·la total de 87.298 m2 i ha suposat una inversió d'uns 30 MEUR. LOGIS Bages, impulsat per l'empresa pública CIMALSA i explotat per Coperfil Inmobiliaria, ha estat llogat íntegrament a una important empresa de moda per als propers 10 anys. Està previst que generi uns 300 nous llocs de treball.

El conseller de PTOP, Joaquim Nadal, acompanyat per l’alcaldessa en funcions de Sallent, Mirella Cortés, ha assistit avui a la posada en servei del nou centre de distribució de mercaderies LOGIS Bages al polígon “Els Plans de la Sala”, a Sallent.

Un dels centres logístics més grans de Catalunya

LOGIS Bages és un nou centre de distribució de mercaderies on també s’hi poden realitzar altres activitats vinculades amb la logística d’un elevat valor afegit. Aquest nou espai és un dels centres logístic més grans i ben comunicats que s’han construït darrerament a Catalunya. Té una nau de 53.620 m2 i una superfície total de 87.298 m2.

Logis Bages està situat dins del polígon “Els Plans de la Sala” de Sallent, que té una superfície total de 836.265 m2 ja urbanitzats i disponibles, que comercialitza l’Institut Català del Sòl. Aquest nou centre logístic ha comportat una inversió de 30 MEUR i està previst que generi uns 300 llocs de treball.

Un dels aspectes que potencien l’operativitat d’aquest nou Logis és la seva ubicació, amb unes xarxes viàries properes que faciliten la seva funció. Està situat en un enclavament bàsic de comunicacions entre Espanya i Europa com és la confluència de l’eix Transversal (C-25) i l’eix del Llobregat (C-16).

Potenciar la sostenibilitat i les energies renovables

A l’hora de construir aquest nou centre logístic s’ha tingut molt en compte, com es fa amb tots els projectes que s’endeguen des del DPTOP, els criteris de sostenibilitat ambiental i d’integració en el paisatge. Així, LOGIS Bages té una central de generació d’energia solar amb plaques fotovoltaiques que generaran 500 MWh (megabats hora) a l’any.

Iniciativa publico-privada

LOGIS Bages té una fórmula de gestió força innovadora ja que suposa la primera operació de col·laboració público-privada engegada per CIMALSA, en el marc del seu Pla estratègic 2005-2008. Amb aquest model de gestió, CIMALSA ha aportat el sòl i Coperfil Inmobiliaria s’ha encarregat de desenvolupar i explotar les instal·lacions sota les directrius i el model de gestió de CIMALSA en règim de dret de superfície. L’operació també ha comptat amb la col·laboració de l’Incasòl.

El nou parc de mercaderies LOGIS Bages està dissenyat per tal que sigui ocupat per empreses logístiques de primer nivell. D’acord amb això, Coperfil Inmobiliaria ha llogat la nau per als propers 10 anys a una empresa del sector de la moda perquè hi dugui a terme activitats de transport, emmagatzematge i logística.