El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha visitat avui les obres de millora de la B-510 entre els municipis d'Argentona i Dosrius, que es troben en fase d'avançada execució. Els treballs, que suposaran una inversió de prop de 3,6 MEUR, conclouran a finals del proper mes de maig. L'objectiu del projecte és l'eixamplament i la millora del traçat de la carretera, així com l'ordenació i reforma d'accessos i interseccions. Aquesta actuació permetrà millorar la seguretat i la fluïdesa del trànsit de la zona.

La B-510 és la carretera que connecta Argentona i Dosrius amb Llinars del Vallès i el corredor prelitoral. Aquesta via registra habitualment circulació intensa entre els municipis d’Argentona i Dosrius. Així, per tal de millorar la fluïdesa del trànsit, el DPTOP ha impulsat les obres de condicionament d’aquest tram, que fins ara estava format per dos carrils d’uns 3 metres i no disposava de vorals.

Avui, el conseller de PTOP, Joaquim Nadal, ha visitat aquestes obres de millora, que estan en una fase avançada d’execució. En aquest sentit, s’ha realitzat pràcticament tot el moviment de terres i s’han aixecat la meitat dels murs de formigó i d’escullera necessaris. A més, s’han executat ja gairebé totes les actuacions corresponents al drenatge.

Les obres de millora d’aquesta via, que van començar la primavera passada, comprenen uns 3,5 quilòmetres de longitud, des del seu inici, situat a prop de l’autopista C-60, al terme municipal d’Argentona, i fins a l’entrada del nucli urbà de Dosrius. Aquestes obres suposaran l’eixamplament de la via, dels 6,5 metres als 10 metres previstos, amb dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres.

Els treballs inclouen també l’eliminació de revolts, que comportarà la construcció de petites variants de traçat. A més, el projecte preveu la reordenació dels accessos a les finques al llarg del traçat i la millora de les interseccions, de tipus “T”, eliminant tots els moviments de gir a l’esquerra, per millorar la seguretat del trànsit.

D’altra banda, es construiran 3 rotondes dins del terme municipal de Dosrius, dues de les quals substituiran a les rotondes partides que ja existeixen, i una tercera que permetrà l’accés a un futur polígon industrial projectat al municipi. Totes tres tindran un diàmetre exterior de 42 metres, amb una calçada anular de 9 metres d’amplada.

Les obres es completaran amb la col·locaració de barreres de seguretat metàl·liques i la renovació de la senyalització, la millora del drenatge i l’enllumenat de les noves rotondes. Finalment, per tal d’integrar l’obra en el seu entorn es realitzarà la revegetació dels talussos i l’enjardinament de diversos trams del traçat i de les interseccions.