El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, a partir de dilluns, 14 de febrer, assumirà el transport escolar dels nens i nenes de les famílies traslladades en hotels com a conseqüència dels desallotjaments al barri del Carmel. Des d’ahir s’està recollint tota la informació necessària de cada infant: nom, cognom,  edat, centre on està escolaritzat i hotel on està allotjat i si utilitza o no el servei de menjador escolar, de manera que demà a la tarda es comunicarà a les famílies com es desenvoluparà aquest servei.

A més, el Departament d’Educació es fa càrrec de les despeses de menjador dels alumnes que normalment no es quedaven a dinar a l’escola i que des del passat dilluns 31 de gener han hagut d’utilitzar el servei de menjador escolar. El Departament es posarà en contacte amb tots els centres que tenen aquests nens i nenes escolaritzats per a tramitar el pagament dels àpats.

Paral·lelament, es duen a terme un seguit d’actuacions de millora al CEIP Sant Antoni Maria Claret i el Centre Cívic El Carmel. Per adequar millor les aules on els alumnes dinen, es fan unes instal·lacions d’aigua i unes piques, per tal que l’empresa de catering pugui manipular el menjar.Al Centre Cívic El Carmel, on hi ha ubicades les 3 aules de parvulari del CEIP El Carmel, s’adeqüen les  baranes del terrat, per tal que els nens i nenes de 3, 4 i 5 anys puguin jugar sense perill.

Cens per a pagament de dietes i bestretes

D’altra banda, el Departament de Benestar i Família està elaborant el cens que recull les dades necessàries perquè la Generalitat comenci a pagar en els propers dies les dietes diàries establertes per a pal·liar els perjudicis a les persones residents o que desenvolupin una activitat econòmica a la zona. Aquest cens el complimenta l’operatiu del Departament que atén les famílies afectades als hotels i al Centre Cívic Boca Nord. En aquest sentit, a partir de demà al Casal de gent gran del carrer Tolrà s’habilitarà un punt de recollida de dades en l’elaboració del cens dels veïns afectats que complementa els punts informatius i de recollida de dades ja habilitats en els hotels. 

Respecte a les activitats econòmiques afectades, hi ha convocada una reunió al poliesportiu del Carmel amb una cinquantena de comerciants afectats, a partir de les 20,30 hores, als quals s’informarà com cal omplir els cens i els mòduls per a calcular les bestretes a compte de les indemnitzacions. Els comerciants podran rebre, en concepte de bestreta, 1.500 euros per treballador/mes, -incloent-hi el propietari si hi treballa-, i 10 euros per cada metre quadrat del local o establiment.

Estat de les obres

Aquesta tarda continuen els treballs de formigonat per al reompliment del túnel de maniobres. Fins ara, s’han injectat un total de 3.500 m3 de formigó des de tres punts en superfície i un en el túnel.