El conseller Joaquim Nadal anuncia la licitació de les obres a la C-38 entre Molló i Coll d'Ares per un import d'1,5 MEUR

query_builder   26 juliol 2006 17:45

event_note Nota de premsa

El conseller Joaquim Nadal anuncia la licitació de les obres a la C-38 entre Molló i Coll d'Ares per un import d'1,5 MEUR

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques i Portaveu del Govern, Joaquim Nadal, ha anunciat avui durant una visita a l'Ajuntament de Molló l'imminent inici de la licitació de les obres per reforçar el paviment i millorar el sistema de seguretat vial i el drenatge de la carretera C-38 entre Molló i Coll d'Ares, a la frontera francesa. L'actuació, que es licitarà aquesta mateixa setmana, compta amb un pressupost d'execució d'1,5 MEUR. Aquestes obres permetran millorar la transibilitat dels vehicles que circulen per la C-38 entre Catalunya i França.

El projecte, que sortirà a licitació aquesta setmana, afecta a un tram de 10 quilòmetres de la carretera C-38 entre Molló i Coll d’Ares, punt del Pirineu que fa de frontera natural amb les comarques franceses del Rosselló en direcció cap a Prats de Molló. Les obres de la C-38 entre Molló i Coll d’Ares es licitaran aquesta setmana per un import d’1,5 MEUR. L’adjudicació d’aquest projecte es preveu per al pròxim mes de setembre i les obres s’iniciarien durant el quart trimestre de l’any.

Descripció de les obres

L’objectiu d’aquesta actuació és executar el conjunt d’obres per reforçar el paviment i millorar el sistema de drenatge i la seguretat vial al llarg de 10 quilòmetres. Aquestes actuacions preveuen el reforçament del ferm de la C-38, així com les millores en el sistema de seguretat vial i el drenatge de la carretera

Les obres començaran amb la reparació dels flonjalls per continuar amb el reforçament del paviment en tota la superfície de la plataforma. Pel que fa a l’actuació en matèria de drenatges, es realitzarà longitudinalment la seva neteja i adequació. A més, es farà una millora de les cunetes amb formigó. A més, es realitzaran treballs complementaris amb l’adequació d’accessos a finques particulars i camins veïnals.

El projecte també preveu com a mesura correctora la col·locació de malla galvanitzada en quatre punts de la carretera. Les actuacions es completaran amb la renovació i la millora de la senyalització horitzontal i vertical, així com la instal·lació de barreres metàl·liques de seguretat, elements de protecció i col·locació de dues estacions d’aforament.

Altres actuacions previstes a la zona

El DPTOP preveu realitzar tres actuacions més en matèria de carreteres en aquesta zona per un import superior als 4 MEUR. Aquestes obres inclouen el condicionament de la carretera C-38 entre Camprodon i Beget per valor de 2,7 MEUR, la construcció de la rotonda a Sant Pau de Segúries per 190.000 euros i la millora de la travessera de Sant Pau de Seguries per 1,2 MEUR. A més i recentment, s’han acabat dues actuacions en aquesta zona per valor de 2,5 MEUR. Es tracta de la millora dels revolts entre Sant Pau de Segúries i Camprodon per un import de 2,1 MEUR i la col·locació de malles de seguretat entre la cruïlla de Beget i Molló per 400.000 euros, obra que s’ha acabat durant aquest mes de juliol.

Condicionament C-38 entre Camprodon i Beget

Aquest projecte comprèn el condicionament de la carretera C-38 entre Camprodon i la cruïlla de l’accés a Beget. Actualment, el projecte constructiu es troba en fase de redacció. Aquestes obres es preveuen licitar abans de finalitzar l’any, per un pressupost de 2,7 MEUR.

 Rotonda a Sant Pau de Segúries

Obres que es troben en procés de licitació i es preveu adjudicar el proper mes de setembre, preveu la construcció d’una rotonda a Sant Pau de Segúries, per un pressupost de 190.000 euros.

Millora de la travessera a Sant Pau de Segúries

El projecte constructiu per a la millora de la travessera a Sant Pau de Segúries es troba en fase de redacció. L’obra es preveu licitar abans que finalitzi l’any. Obres acabades recentment

El DPTOP ha finalitzat recentment dues actuacions en aquesta zona per un import de 2,5 MEUR. D’una banda, la col·locació de malles metàl·liques entre la cruïlla de Beget i Molló per un valor de 400.000 euros. Una actuació finalitzada durant aquest mes de juliol. Per l’altra, la millora dels revolts entre Sant Pau de Segúries i Camprodon per un import de 2,1 MEUR. Un projecte que es va acabar el passat mes de maig.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined