El director general de Ports i Transports, Esteve Tomàs, acompanyat pels alcaldes d’Esparreguera, Xavier Sitjà, d’Abrera, Fèlix Chico, i del Bruc, Rafael Escriu, ha presentat avui les millores que s’incorporen al servei de busos interurbans al Baix Llobregat nord. La línia Igualada-Barcelona incorpora tres nous autobusos de gran capacitat, que incrementaran la oferta de places. També es posen en marxa millores al servei d’autobusos interurbans entre Esparreguera i Martorell, amb la remodelació dels horaris i la incorporació de noves freqüències, que permetrà cobrir millor les hores de major demanda de transport.

La línia Igualada-Barcelona, pel Bruc, incorpora tres nous vehicles articulats que incrementaran la oferta de places en aquest corredor. Els nous autobusos, amb una capacitat de 75 places per a viatgers asseguts, substitueixen vehicles de 55 places.

El nous busos comporten, així mateix, una millora substancial en la qualitat del servei i comoditat per l’usuari. Estan adaptats a l’ús de persones amb mobilitat reduïda i incorporen les darreres innovacions en seguretat i confort.

Pel que fa a la línia entre Esparreguera-Martorell que presta, com l’anterior, l’empresa La Hispano Igualadina, es realitzaran 5 noves expedicions de manera que es podrà donar un millor servei en les hores on existeix una major demanda de mobilitat i permetran establir una freqüència mitjana de pas en aquest tram de 45 minuts

Així, en el servei d’Esparraguera a Martorell es realitzaran 22 expedicions, des de les 6.30 hores fins a les 22.10 hores de dilluns a divendres, a les que s’afegeixen dues més en horari lectiu. La connexió amb Martorell permet l’intercanvi amb les estacions de Renfe i FGC.

En sentit Martorell-Esparreguera, també s’amplia amb 3 nous serveis fins arribar a les 22 expedicions en dies lectius, des de les 6.45 hores fins a les 22.45 hores.

26 d’abril de 2006