El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat la licitació de les obres que permetran millorar la connexió entre les carreteres GI-623 i GI-632 a l'Escala. Aquesta actuació, amb una inversió prevista d'1,1 MEUR, consistirà en la substitució de l'actual enllaç a diferent nivell per una rotonda per tal de millorar la integració en l'entorn urbà de l'encreuament entre ambdues carreteres i l'accessibilitat al Parc de Bombers i la zona esportiva del municipi.

Integració en l’entorn i accessibilitat a equipaments

Actualment, la connexió entre les carreteres GI-623 i GI-632 a l’Escala està configurada com un enllaç a diferent nivell. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha impulsat la substitució d’aquest enllaç per una rotonda per tal de, amb l’eliminació de l’actual pas superior, millorar la integració de l’encreuament en el seu entorn urbà. Aquesta actuació, d’altra banda, permetrà millorar l’accés al Parc de Bombers i la zona esportiva.

El DPTOP ha iniciat ara el procés de licitació de les obres, per un import d’1,1 MEUR. Es preveu que els treballs s’adjudiquin el setembre vinent i comencin durant la tardor, amb un termini d’execució de 7 mesos.

Rotonda de 60 metres de diàmetre

 Les obres que ara es liciten consisteixen principalment en la construcció d’una rotonda a nivell de 60 metres de diàmetre exterior sobre la GI-632, en el costat est del nucli urbà de l’Escala, i quatre ramals de connexió. La rotonda tindrà dos carrils de circulació de 4 metres d’amplada, voral interior de 0,5 metres i voral exterior d’1 metre.

Els 4 ramals que confluiran a la rotonda corresponen a: la carretera GI-632 (cap a Bellcaire d’Empordà, Torroella de Montgrí i la Bisbal d’Empordà); la GI-623 (cap a Figueres, Girona i l’AP-7); l’accés al centre urbà de l’Escala; i l’accés a la deixalleria. Aquests ramals de connexió comptaran amb dos carrils de 3,5 metres d’amplada i vorals exterior d’1 metre. Les obres es completaran amb la renovació de la senyalització vertical i horitzontal.