El secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, ha signat avui a Vilafranca del Penedès un conveni amb els presidents dels consells comarcals de l’Alt Penedès, l’Anoia i el Baix Llobregat i els alcaldes de vuit municipis de les tres comarques per a millorar el transport públic per carretera a la zona. El DPTOP aportarà 291.000 euros anuals per a prestar aquest servei.

El conveni de col·laboració que s’ha subscrit avui té com a objectiu definir les condicions i finançament de les comunicacions mitjançant transport de viatgers per carretera entre els municipis de Castellví de Rosanes, Gelida, Martorell, Masquefa, Sant Esteve Sesrovires, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Sadurní d’Anoia i Subirats per tal de millorar la mobilitat dels usuaris en aquesta àrea.

Per mitjà d’aquest conveni, s’unifiquen el servei entre aquests municipis conegut comercialment com a T-BUS –que va establir el Departament de Política Territorial i Obres Públiques el 1994– i el de llançadora des de Sant Llorenç d’Hortons a l’estació de Renfe de Gelida. L’objectiu d’aquesta nova organització del servei respon a la voluntat d’optimitzar recursos.

Millores per ajustar-se a la demanda

D’altra banda, d’acord amb els ens locals, també s’han introduït un conjunt de millores per tal d’ajustar el servei a les noves necessitats de mobilitat detectades. Així, s’han reubicat algunes parades i s’han revisat recorreguts amb la finalitat de millorar les condicions del servei i ajustar-lo a les demandes dels usuaris. 

El pressupost del servei és de 467.000 euros anuals i l’aportació de les administracions és de 354.000 euros, dels que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques finançarà el 62%. L’any 2004, el T-BUS va registrar prop de 59.000 viatgers.