El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha obert el procés de licitació de les obres que permetran millorar l'accessibilitat a l'Eix del Llobregat (C-16) entre Navàs i Puig-reig. Aquests treballs consistiran en la construcció d'un nou accés al tronc de l'autovia al nord de Navàs en direcció cap a Manresa i d'un altre al terme de Puig-reig que permetrà accedir als polígons de Cal Vidal i Cal Riera. L'import de licitació de les obres és d'1,9 MEUR. Es preveu adjudicar els treballs el juliol vinent per tal que puguin començar durant la tardor.

Millora de l’accessibilitat a l’autovia

El Departament de Política Territorial ha iniciat la licitació de les obres per a la construcció de dos nous accessos a l’Eix del Llobregat (C-16), al terme municipal de Puig-reig. Es preveu una inversió d’1,9 MEUR per aquesta actuació, que permetrà millorar la mobilitat i connectivitat a la zona. Les obres s’adjudicaran el juliol vinent i començaran la tardor vinent, amb un termini d’execució de sis mesos.

Les obres que ara es liciten consistiran en la formació de dos nous accessos a l’Eix del Llobregat entre Navàs i Puig-reig, un tram que compta amb les característiques d’autovia. Un dels accessos permetrà als vehicles la incorporació a l’autovia en direcció a Manresa des de la zona de Navàs nord i l’altre serà una nova sortida de l’Eix cap als polígons de Cal Vidal i Cal Riera per als vehicles procedents de Manresa.

Accés de Navàs nord

L’actual accés Navàs nord és un semienllaç que només permet els moviments des de i cap a Berga. Els treballs ara en licitació consistiran en la construcció d’un nou accés que permetrà efectuar la incorporació a l’autovia en direcció a Manresa. Actualment, els vehicles que volen accedir a l’Eix en aquesta direcció han de recórrer un tram de l’antiga C-16, per la travessera de Navàs, fins a l’enllaç centre d’aquesta població.

L’actuació prevista ara consisteix en la formació d’una nova entrada al tronc de l’autovia a partir de l’antiga carretera C-16. Dins de l’actuació s’inclou la remodelació d’un tram de l’antiga C-16, en una longitud de 218 metres i amb una secció de dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres d’amplada. El ramal fins al tronc de l’autovia tindrà una longitud d’uns 310 metres, format per un carril de 4 metre d’amplada, un voral dret d’1,5 metres i un voral esquerre d’1 metre.

Accés a Cal Vidal i Cal Riera

Les obres permetran dotar l’autovia d’una nova sortida cap als polígons de Cal Vidal i Cal Riera perquè els vehicles procedents de Manresa hi puguin accedir directament. El ramal de sortida de l’autovia tindrà una longitud total de 195 metres, format per un carril de 4 metres d’amplada, un voral dret d’1,5 metres i un voral esquerre d’1 metre. El ramal de sortida culminarà en una rotonda del polígon de Cal Vidal.

D’altra banda, el projecte inclou la construcció d’un vial d’uns 750 metres de longitud a partir d’aquesta rotonda, per tal de connectar amb la resta del polígon. El nou vial discorrerà en direcció sud – nord, sensiblement paral·lel al tronc de la C-16, i estarà format per dos carrils de 3 metres i dos vorals de 0,5 metres.

Les obres es completaran amb les tasques següents: elements de drenatge, la formació de cunetes, senyalització vertical i horitzontal i les hidrosembres