El director general de Ports i Transports, del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Esteve Tomàs, s'ha reunit avui amb l'alcalde de la Secuita, Eudald Roca i l'alcalde de Perafort, Joan Martí Pla, per exposar el projecte de gestió dels transport públic de viatgers per carretera a la futura estació del tren d'Alta Velocitat del Camp de Tarragona. Així, a més de les quatre línies d'autobús que s'han licitat recentment, s'ha projectat establir un règim d'explotació conjunta del servei de taxi i l'atorgament de noves llicències amb l'objectiu de garantir una comunicació ràpida i directa, entre l'estació d'alta velocitat del Camp de Tarragona i les principals zones d'influència immediata.

El director general ha informat als alcaldes de la Secuita dels diferents serveis de transport regular en autobús que comunicaran la nova estació amb Tarragona, Reus, Salou, Cambrils, Vila-seca i Valls. Aquests serveis es troben en procés d’adjudicació i començaran a operar coincidint amb l’entrada en servei de la instal·lació.

D’altra banda, a la reunió s’ha tractat la situació del procés de negociació amb el sector del taxi, proposant un règim d’explotació conjunta dels serveis amb origen a l’estació des de les diferents poblacions del seu àmbit d’influència, així com l’increment del nombre de llicències dels dos municipis fins a cinc, a cadascun d’ells, amb la finalitat de fer front a les noves demandes de mobilitat.

Amb aquesta actuació, des de la direcció general es vol donar resposta a les necessitats de garantir una oferta adequada i estable de serveis de taxi a l’estació del tren d’Alta Velocitat, atenent tant a la petició de noves llicències, feta pels Ajuntaments, com a l’accés mitjançant un sistema de torns de les flotes d’altres municipis del Camp de Tarragona.