El Departament de Política territorial i Obres Públiques, a través de CIMALSA, i l’Agència Catalana de l’Aigua, han signat un conveni de col·laboració per a la construcció de la depuradora d’aigües residuals d’El Far d’Empordà. Aquest conveni permet avançar un any les obres d’aquesta depuradora que comportarà una inversió d’1,2 MEUR.

Aquesta depuradora tindrà una capacitat de 700 m3 / dia i disposarà de tots els elements propis d’un tractament biològic. Donarà servei als nuclis del Far i l’Oliva i al polígon logístic Logis Empordà. Mitjançant aquest conveni CIMALSA avançarà l’execució de les obres previstes per al 2008 per tal que la depuradora pugui estar disponible quan les primeres naus de LOGIS Empordà entrin en funcionament.

Les obres de la depuradora seran licitades per CIMALSA durant aquest mes d’octubre, es preveu que s’iniciïn en el primer trimestre del 2007 i tenen un termini d’execució d’onze mesos.

LOGIS Empordà està situada al municipi del Far d’Empordà, a 5 Km de Figueres i a 25 Km de la frontera francesa. Les seves dimensions i proximitat a França fan de LOGIS Empordà la més gran plataforma logística transfronterera d’Espanya amb 727.839 m2 totals, dels quals 522.470 m2 estaran destinats a usos logístics i complementaris.