El DPTOP ha atorgat 424.876 EUR en concepte d’ajuts per al foment d’activitats de formació al sector del transport i la logística, entre les quals destaquen les que fan referència a la posada en funcionament del nou tacògraf digital o el transport de mercaderies perilloses.

Els ajuts s’adrecen a les associacions professionals, entitats i fundacions sense ànim de lucre vinculades al sector del transport i la logística que desenvolupin activitats de caràcter formatiu.

Entre aquestes, figuren cursos de reciclatge i perfeccionament, jornades, conferències o activitats orientades a la millora dels diferents àmbits del transport i la logística, entre les quals s’inclou l’aplicació de les noves tecnologies.

 Els 424.876 euros atorgats han beneficiat un total de 23 associacions d’empreses i transportistes autònoms, sindicats i entitats sense ànim de lucre, que programaran fins a 75 activitats. L’objectiu d’aquests ajuts és contribuir a la modernització i professionalització d’un sector estratègic per a l’economia catalana.

Entre les activitats formatives programades figuren les relatives a la posada en marxa del nou tacògraf digital, que els nous vehicles hauran de portar incorporat, previsiblement, a partir d’aquest any.

Altres cursos estan relacionats amb el transport de mercaderies perilloses, la seguretat i l’aplicació de les noves tecnologies.

20 de gener de 2006