El DPTOP ha aprovat l'estudi informatiu del condicionament de la carretera B-431, en el tram de 20,7 quilòmetres comprès entre Avinyó i Prats de Lluçanès. Les obres, amb una inversió prevista de 16,3 MEUR, permetran incrementar la seguretat de circulació d'una carretera situada en un indret d'orografia complicada i millorar l'accés a l'eix Transversal.



La carretera B-431 és una via de comunicació sud-nord del Lluçanès, inclosa a la xarxa comarcal, que va des de Prats de Lluçanès fins a Avinyó, on connecta amb l’eix Transversal. El tram de la B-431 comprès entre Avinyó i l’accés a la C-25 ja ha estat objecte d’algunes actuacions de millora que finalitzaran amb unes obres adjudicades per un import d’1,5 MEUR que es preveu s’iniciïn properament.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha previst el condicionament del tram de la B-431 entre Prats de Lluçanès i Avinyó. Una vegada superat el procés d’informació pública i la tramitació ambiental, el DPTOP ha aprovat els estudis informatiu i d’impacte ambiental corresponents a aquesta actuació.

A partir d’ara, s’encarregarà la redacció del projecte i s’impulsarà la programació de les obres. El pressupost previst per a aquesta actuació és de 16,3 MEUR Cal recordar que la millora de les comunicacions de la zona es completarà amb la intervenció, ja prevista, a la carretera que connecta Olost, Prats de Lluçanès i Olvan.

Descripció de l’obra

 L’estudi informatiu aprovat ara preveu el condicionament d’un tram de 20,7 quilòmetres de la B-431, des de l’inici del casc urbà d’Avinyó fins a l’inici de la carretera, dins del nucli urbà de Prats de Lluçanès. La carretera tindrà 8 metres d’amplada, amb dos carrils de 3,5 metres i dos vorals de 0,5 metres. Els encreuaments viaris es resoldran amb interseccions a nivell.

En l’aprovació definitiva de l’estudi, es dóna compliment a les prescripcions de la Declaració d’Impacte Ambiental i s’incorporen altres millores com a resultat de les al·legacions presentades durant la informació pública. Entre aquestes, cal destacar l’extensió de les obres de millora a un tram de la travessera d’Avinyó, la millora d’alguns accessos i la protecció específica de determinats jaciments arqueològics.