El DPTOP adjudica obres per valor de 16,6 MEUR que milloraran més de 100 quilòmetres de la xarxa viària

query_builder   11 novembre 2005 11:18

event_note Nota de premsa

El DPTOP adjudica obres per valor de 16,6 MEUR que milloraran més de 100 quilòmetres de la xarxa viària

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha adjudicat les obres corresponents a 11 actuacions que suposaran la millora de més de 100 quilòmetres de la xarxa viària catalana i una inversió total de 16,6 MEUR. Els treballs consisteixen principalment en reforçaments del ferm i millores en la senyalització i el drenatge amb l’objectiu d’afavorir la fluïdesa i la seguretat del trànsit en les vies on s’actuarà.

Àmbit Metropolità

Reforçament de ferm a la C-58 entre Ripollet i Terrassa                                     4,25 MEUR

El DPTOP ha adjudicat, per un import de 4,25 MEUR, les obres per a renovar el paviment de l’autopista C-58 entre Ripollet i Terrassa, en un tram d’uns 14 quilòmetres de longitud. Aquesta actuació s’afegeix a les obres que el DPTOP ha dut a terme enguany a la mateixa C-58, entre el nus de la Trinitat, a Barcelona, i l’enllaç amb l’AP-7, al terme municipal de Ripollet.

Els treballs que ara s’han adjudicat es completen amb la millora del drenatge, la senyalització vertical i horitzontal i les barreres de seguretat. Es preveu que les obres comencin la primavera vinent i tinguin un termini d’execució de 6 mesos.

Millora a la C-59 entre Caldes de Montbui i Sant Quirze Safaja           1,86 MEUR

El DPTOP ha impulsat el projecte de reforçament de ferm de la carretera C-59 entre els municipis de Caldes de Montbui i Sant Quirze Safaja, amb l’objectiu de millorar les condicions per al trànsit en un tram de 10 quilòmetres. Les obres, que s’han adjudicat per 1,86 MEUR, s’iniciaran la primavera vinent i tindran una durada de 5 mesos.

A més del reforçament del ferm, les obres inclouen la col·locació de barreres de seguretat metàl·liques i la millora dels elements de drenatge i senyalització. Aquestes obres s’afegeixen a dues actuacions més de millora del ferm a la mateixa via, que estan en licitació, concretament en els trams entre Palau de Plegamans i Caldes de Montbui i entre Sant Quirze Safaja i Moià. El conjunt de les tres actuacions suposarà una inversió d’uns 4 MEUR.

Reforçament de ferm a la C-55 entre Manresa i Súria i entre Navàs i Cardona     2,6 MEUR

 La Generalitat ha previst dues actuacions a la carretera C-55 que permetran millorar 17 quilòmetres de la carretera C-55. En concret, s’han adjudicat, per separat, els treballs de reforçament de ferm en un tram de 9 quilòmetres entre Manresa i Súria i de dos trams –amb una longitud total de 8 quilòmetres– entre Navàs i Cardona.

Les obres es complementen amb la millora de la senyalització, les barreres de seguretat i els elements de drenatge. Els treballs començaran, en ambdós casos, la primavera vinent. Les obres entre Manresa i Súria s’han adjudicat per un import d’1,46 MEUR i tindran una durada de 5 mesos, mentre que les de Navàs a Cardona, tenen un pressupost d’1,14 MEUR i un termini d’execució de 3,5 mesos.

Aquestes actuacions de reforçament milloraran l’estat del paviment de la carretera, de Manresa a Solsona, sobre la qual l’any passat el DPTOP va dur a terme les obres del nou tram de Clariana de Cardener.

Estabilització de talussos a la C-26 entre Castellar de la Ribera i Navès           980.000 euros

La carretera C-26, que discorre de Bassella a Solsona i de Solsona a Navès i Berga, presenta al seu pas pel Solsonès un terreny accidentat amb talussos, que el DPTOP ha previst estabilitzar. Ara, ha adjudicat les obres per tal d’actuar en dos trams, amb un pressupost de 980.000 euros:

- Un tram d’uns 9 quilòmetres situat a l’oest de Solsona, entre aquesta població i el pas per Castellar de la Ribera. En aquest tram, es portaran a terme 14 actuacions puntuals, de les quals 12 corresponen al sanejament de talussos i col·locació de malla d’acer galvanitzada. Altres actuacions en aquest tram són la millora de visibilitat en un revolt i el revestiment d’uns 100 metres de talús amb un mur d’escullera.

 - Un tram de 7,2 quilòmetres entre Solsona i Navès, on s’efectuaran 10 actuacions puntuals de sanejament de talussos i col·locació de malla d’acer galvanitzada. A més d’aquestes actuacions, es netejaran i restituiran cunetes, al mateix temps que es renovarà la senyalització i les barreres de seguretat en els trams on s’hagi actuat.

Les obres se situen als termes municipals de Castellar de la Ribera, Lladurs, Solsona, Olius i Navès. Es preveu que els treballs comencin durant la primavera vinent, amb un termini d’execució de 8 mesos.

Comarques Gironines

Reforçament de ferm a la GI-500 i GI-501 entre la Jonquera i la Vajol    1,95 MEUR

El DPTOP ha adjudicat les obres de reforçament del ferm en un tram de prop de 10 quilòmetres a les carreteres GI-500 i GI-501 entre la Jonquera i la Vajol, per un import de prop d’1,95 MEUR. Aquesta actuació, que té com a objectius principals la millora de la fluïdesa i de la seguretat del trànsit en aquesta zona, inclou també la renovació del drenatge, la senyalització, les barreres de seguretat i l’abalisament. Les obres començaran la primavera de 2006 i tindran un termini d’execució de 7 mesos.

Reforçament de ferm a la GI-553 entre Sant Feliu de Buixalleu i Hostalric    907.000 euros

La carretera GI-553 serà objecte d’una actuació de millora en un tram de 7 quilòmetres entre els municipis de Sant Feliu de Buixalleu i Hostalric, que s’ha adjudicat per un import de 907.000 euros. Les obres tenen com a finalitat millorar el nivell de servei d’aquesta via, pel que fa tant a la calçada com a la senyalització, l’abalisament, el drenatge i els elements de seguretat. Es preveu que els treballs s’iniciïn durant la primavera vinent, amb una durada de 2 mesos.

Millores a la GI-673 entre l’N-II i Caldes de Malavella     400.700 euros

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha adjudicat les obres corresponents al projecte de millora a la carretera GI-673, en el tram comprès entre l’N-II i el terme municipal de Caldes de Malavella. Així, es reforçarà el ferm en aquest tram, que té una longitud d’uns 3,4 quilòmetres, es revisaran la senyalització i el drenatge i es col·locaran barreres de seguretat metàl·liques i de formigó.D’altra banda, es milloraran els junts del tauler d’un pont sobre la via del tren. Les obres s’iniciaran la primavera vinent, amb un termini d’execució de 3 mesos.

Camp de Tarragona

Reforçament de ferm a la C-422 entre Constantí i la Selva del Camp   1,66 MEUR

El DPTOP ha impulsat els treballs necessaris per millorar la fluïdesa i seguretat del trànsit a la C-422 entre Constantí i la Selva del Camp, que suposaran una inversió d’1,66 MEUR. Es preveu que les obres comencin la primavera de 2006 i tinguin una durada de 5 mesos. Aquesta actuació inclou el reforçament d’aquest tram, de 7,5 quilòmetres de longitud, així com les obres complementàries de drenatge i barreres de seguretat.

Millora de la T-704 entre Vilaplana i la Febró   1,21 MEUR

La Generalitat ha adjudicat les obres corresponents a la millora del ferm de la carretera T-704 al llarg de 20 quilòmetres entre els termes municipals de Vilaplana i la Febró. Aquesta actuació compta amb un pressupost d’1,21 MEUR. Es preveu que els treballs s’iniciïn la primavera vinent i s’efectuïn durant 5 mesos. El projecte inclou altres millores com la construcció de noves cunetes de formigó transitables, la renovació de la senyalització horitzontal i la renovació de barreres de seguretat metàl·liques.

Reforçament del ferm de la C-242 entre Alforja i el Coll d’Alforja    853.500 euros

En el marc de les actuacions que està desenvolupant per a millorar la carretera C-242, el DPTOP ha adjudicat, per valor de 853.500 euros, les obres de reforçament del ferm d’un tram d’uns 5 quilòmetres d’aquesta via, des del Coll d’Alforja –l’encreuament amb la carretera TV-7012 d’Arbolí– fins a l’entrada al nucli d’Allforja.

Les obres inclouen la millora del paviment, amb el sanejament dels flonjalls, la construcció de cunetes formigonades transitables i millores en la senyalització. Es preveu que els treballs s’iniciïn durant la primavera de 2006 i tinguin un termini d’execució de 4 mesos.