El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, aposta per fomentar la innovació en el sector artesanal per incrementar la comercialització dels productes. Ho ha assenyalat avui durant la presentació que ha realitzat de l'estand d'Artesania Catalunya "L'Artesania a taula" en el Saló Internacional de l'Alimentació i Begudes- Alimentària que se celebra fins divendres a Barcelona.
El conseller acompanyat del secretari general de Justícia, Albert Batlle, la directora general de Comerç i la directora d’Artesania Catalunya, Gemma Amat, ha presentat aquest estand que acull nou tallers artesans vinculats a la gastronomia i la restauració.
En aquest context, el conseller Josep Huguet ha assenyalat que amb aquesta acció, el Departament “busca noves vies de comercialització, participant en fires específiques dedicades en aquest cas als restaurants i establiments gastronòmics”. A més “s’obren vies innovadores, amb l’objectiu de que el sector es consolidi i esdevingui un referent, com ho és actualment el sector de la restauració”
En el marc de la fira Alimentària, el conseller acompanyat del director general de Fira Barcelona, Agustín Cordón, el president del sector Restaurama, Antoni Llorens, del cap de l’Àrea Cooperació Internacional del COPCA, Diego Guri, i el cap de la xarxa de Centres Tecnològics del Cidem, Víctor Verges, ha visitat els estands de les empreses Europastry SA, Miquel Alimentació Grup SA, Casademont SA, Esteban Espuña SA i Noel Alimentària SAU.
“L’artesania a taula”
Per primer cop, Artesania Catalunya i la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC) presenten un estand conjunt en el en el Saló Internacional de l’Alimentació i Begudes- Alimentària,queacull la celebració, entre el 10 i el 14 de març, de nou tallers artesans de diferents especialitats vinculades a la gastronomia i la restauració. L’estand “L’artesania a taula” ubicat en el sector Restaurama, reuneix una oferta de diferents estris artesans vinculats a la taula i a la cuina com per exemple productes tèxtils, de vidre de ceràmica i terrissa i estris de fusta per a la cuina i per aperitius.
L’estand aprofita les possibilitats que té l’artesania en la gastronomia i la restauració configurant l’escenari idoni per presentar les mostres individuals de treballs realitzats i les propostes dels tallers participants.
Aquest espai també acull el portal Gastroteca.cat, una iniciativa de la Direcció General de Comerç, que té com a objectiu promoure la comercialització dels productes agroalimentaris catalans de qualitat. El portal pretén posar a l’abast del consumidor i professionals del sector agroalimentari, del comerç i de la restauració una eina efectiva, dinàmica i interactiva per promoure la comercialització i el consum d’aquests productes de proximitat.
Artesania Catalunya participa també en l’espai “L’Espanya dels 100 formatges” on cedeix productes d’algunes empreses expositores, com tovalles del CIRE, terrissa de Graupera, copes de vidre de La Verneda San Miguel i estris de fusta de Serra Quintana. A més els organitzadors d’aquest espai han realitzat una comanda de 3000 pinces d’un sol ús a l’empresa artesana Raver, expositora a l’estand d’artesania, per utilitzar en les seves activitats de degustació.