La Direcció General del Transport Terrestre examinarà demà 5.101 persones per l'obtenció del certificat de capacitació professional per a l'exercici de les activitats de transport interior i internacional de mercaderies, transport interior i internacional de viatgers i transport públic de mercaderies per carretera a Catalunya. Així, les proves es realitzaran demà, de forma simultània, a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa.



Dos cops cada any se celebren les proves, sense limitació de places, per l’obtenció del certificat de capacitació professional. Aquest certificat, exigit per la normativa de la Unió Europea, serveix per desenvolupar professionalment activitats de transport de mercaderies i de viatgers, tant si es tracta de persones jurídiques com d’empreses individuals o de treballadors autònoms.

Així, els aspirants que es presentin a les proves per obtenir el certificat de capacitació professional de transport interior i internacional de mercaderies, obtindran la capacitat per al transports de mercaderies per Espanya i la resta d’estats de la Unió Europea (UE).

D’altra banda, els que es presentin pel certificat de transport interior i internacional de viatgers podran circular per tota Espanya i la resta d’estats de la UE amb viatgers. En l’àmbit de Catalunya, s’atorgarà un certificat de capacitació per al transport de mercaderies amb vehicles lleugers (màxim 3,5 tones).

Així, els resultats definitius de les proves es faran públics a traves de la web del Departament (Transports / Infotransports).