CIMALSA i l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar han signat el conveni que renova la cessió temporal de l’ús de la parcel·la 1 de la CIM la Selva com a aparcament públic, que donarà servei a l’aeroport Girona-Costa Brava. L’anterior conveni es va signar el 14 de gener de 2005 i la seva vigència finalitzava el 10 de gener de 2006. També s’ha acordat ampliar l’espai dedicat a aparcament a la CIM durant el Nadal, si fos necessari.

El primer conveni de cessió es va signar per ajudar a pal·liar els problemes d’aparcament irregular a l’entorn de l’aeroport de Girona-Costa Brava, derivats del ràpid desenvolupament de noves rutes aèries i de l’augment de passatgers.

La cessió temporal a l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar de la parcel·la de la CIM s’entenia com una mesura complementària a les solucions definitives que s’haurien de trobar per millorar la mobilitat i l’accés a l’aeroport.

Així mateix, és un complement a altres serveis d’aparcament que presta directament AENA i altres operadors privats al voltant de l’aeroport.

Per aquest motiu, el juliol de 2004 es va signar un conveni marc de col·laboració entre l’Ajuntament, el DPTOP i AENA, per a analitzar possibles mesures de mobilitat.

Tot i les accions realitzades en aquest període per AENA, aquestes encara no constitueixen una solució definitiva per a la mobilitat i l’aparcament a l’àrea d’influència de l’aeroport Girona-Costa Brava.

Per això, s’ha considerat necessari renovar la cessió temporal i gratuïta de la parcel·la 1 de la CIM la Selva a l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar per tal que hi habiliti un aparcament públic, que en cap cas podrà ser utilitzat per vehicles pesants.

L’Ajuntament pot gestionar aquest aparcament de manera directa o encarregar la gestió a un tercer. Des que es va signar el primer conveni, l’Ajuntament va encarregar la gestió a la Fundació MIFAS, dedicada a la integració laboral i social de discapacitats físics. Amb aquest nou acord, la Fundació continuarà desenvolupant la mateixa tasca.

Aquesta renovació de la cessió entrarà en vigor l’11 de gener de 2006 i finalitzarà el 30 de setembre del mateix any. Es podrà prorrogar trimestralment, però no més enllà del 31 de desembre de 2006.

Així mateix, l’Ajuntament es compromet a cessar l’activitat d’aparcament si, en el decurs del període de vigència d’aquest nou conveni, CIMALSA hagués d’iniciar les obres d’urbanització de la parcel·la.

Per altra banda, CIMALSA i l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar han acordat ampliar l’espai dedicat a aparcament dins la CIM durant les vacances de Nadal, si fos necessari per l’augment de passatgers de l’aeroport.

23 de desembre de 2005