Avui han començat les obres per tal de remodelar la travessera de la C-31 a Segur de Calafell (Calafell). Els treballs consistiran principalment en l'eixamplament de la via i la reordenació de cruïlles, amb l'objectiu de millorar el nivell de servei de la travessera i integrar-la en el seu entorn urbà. Aquesta actuació, que comptarà amb un pressupost global de 5,9 MEUR, s'emmarca en un conveni de col·laboració entre el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i l'Ajuntament de Calafell. Es preveu que les obres finalitzin la tardor de 2008.

El DPTOP ha iniciat, amb les tasques prèvies de senyalització i topografia, les obres que permetran millorar el nivell de servei i la seguretat viària a la C-31 al seu pas per Segur de Calafell (terme municipal de Calafell). Aquesta actuació també té com a objectiu integrar la travessera en l’entorn urbà pel qual discorre, dotant-la dels elements i mobiliari propis de la seva funcionalitat.

Les obres, que suposaran una inversió total de 5,9 MEUR, s’emmarquen en un conveni de col·laboració entre el DPTOP i l’Ajuntament de Calafell, atès que s’inclouen tant millores en l’àmbit específic de la carretera com actuacions pròpies d’un projecte d’urbanització. Es preveu que els treballs finalitzin la tardor de 2008.

Desdoblament de la via i reordenació d’interseccions

Aquesta actuació s’inicia a l’avinguda de França i finalitza al límit del terme amb Cunit, un tram d’1,7 quilòmetres de longitud. Les obres que avui comencen inclouen les actuacions següents:

.- Eixamplament de la calçada dels dos carrils actuals fins a una secció de quatre carrils (dos per sentit de 3 metres d’amplada cadascun), una mitjana de 3,5 metres, fila d’aparcaments en bateria de 2,25 metres d’amplada a cada banda, i voreres d’entre 2 i 9 metres. Aquesta actuació permetrà als vehicles fer els girs a esquerra des del carril central amb més seguretat. 

.- Reordenació del trànsit a les interseccions mitjançant la construcció de rotondes i semaforització a l’avinguda França; a la intersecció entre el carrer Neruda, l’avinguda Espanya i el viaducte de la C-31; i a l’avinguda del Mediterrani.

.- Pavimentació de tot el tram.

.- Reconstrucció de cinc carrers: carrer del Terral de Baix, avinguda França, avinguda Espanya, ronda de Sant Miquel de Segur i carrer de Sant Miquel de Segur.

.- Millora dels elements de drenatge: es millorarà el drenatge a tota la travessera i es construiran dos col·lectors, un per al carrer Tàmesi i un altre per a l’avinguda del Mediterrani.

.- Enllumenat: es disposarà nou enllumenat tant a les noves rotondes com al llarg del vial i les zones d’aparcament.

.- Altres actuacions: el projecte inclou la senyalització vertical i horitzontal, la urbanització de les voreres i l’enjardinament i arbrat a les voreres i rotondes.