Comencen les obres de construcció de la nau modular de la CIM la Selva

query_builder   22 maig 2006 13:03

event_note Nota de premsa

Comencen les obres de construcció de la nau modular de la CIM la Selva

Avui han començat les obres de construcció de la nau modular de la CIM la Selva, que CIMALSA va adjudicar per un import de 6,2 MEUR i un termini d’execució d’onze mesos. La nau tindrà uns 11.700 m2 i ja s’han signat els contractes de compravenda amb sis empreses de transport i logística que s’hi instal·laran.

Aquesta nau ocuparà la parcel·la 3 de la CIM la Selva, que té una superfície de 25.103 m2. La nau pròpiament tindrà 11.700 m2, als quals cal afegir 7.800 m2 de patis de maniobra i 5.600 m2 de testers. El termini d’execució previst en el projecte és d’onze mesos.

CIMALSA ja té compromès tot l’espai de la nau i ha signat els contractes de compravenda amb sis empreses: TDN, Transportes Souto, Transaldira, Kovalgo Logística, Transerra i Transports Blanch. Està previst que en les properes setmanes se signin la resta de contractes.

 L’objectiu de CIMALSA és oferir solucions a mida per a les empreses de transport i logística. Per això, a la CIM la Selva es poden trobar parcel·les urbanitzades, destinades en general a empreses de grans dimensions, i mòduls diferents en una mateixa nau ja construïda.

Aquesta segona opció és la que ofereix la nau modular. És una solució més adequada per a empreses de menors dimensions i garanteix un producte de qualitat i amb configuracions personalitzades per atendre els seus requeriments particulars. La nau comptarà també amb les instal·lacions més adequades per a les empreses de transport i logística.

Com a innovació, la nau modular que es comença a construir avui incorporarà una placa de generació d’energia fotovoltaica de 100 Kw a la seva coberta. Aquesta instal·lació té un pressupost proper als 900.000 euros que es finançarà totalment per la venda de l’electricitat que produeixi, sense repercutir el cost a les empreses.

Comencen les obres de les naus logístiques

La CIM La Selva té una superfície de 22,5 hectàrees situada entre els municipis de Vilobí d’Onyar i Riudellots de la Selva. És una plataforma per a activitats logístiques d’alta i mitjana rotació: transport, paqueteria, grupatge, distribució i emmagatzematge. Té previst oferir serveis complementaris tant a les empreses logístiques instal·lades a la CIM com a les empreses i usuaris de l’aeroport de Girona.

Les obres d’urbanització de la CIM van finalitzar el febrer de 2005 i poc després va començar la fase de comercialització. Actualment, només resta disponible el 10% del sòl i empreses com DHL, Transports Vilarroya, Transports Moragas i Solmar ja han començat les obres per construir les seves naus.

A més de la venda de parcel·les en un entorn urbanitzat, CIMALSA oferirà també a les empreses serveis comuns. De fet, en els propers dies es començarà a construir el centre de control, amb una inversió prevista de 260.109 euros, des d’on es centralitzarà l’administració i la seguretat del recinte.

La inversió pública prevista a la CIM La Selva és de 25,8 MEUR. Aquesta xifra no inclou la inversió privada, tant en naus logístiques com en edificis de serveis i d’oficines. Aquest projecte compta amb cofinançament europeu a través del FEDER.

Un parc aeroportuari

A més de les parcel·les logístiques, i amb l’objectiu d’adaptar la seva oferta a les particularitats de cada indret, CIMALSA desenvoluparà un parc d’activitats aeroportuàries i logístiques que oferirà serveis complementaris tant a les empreses logístiques instal·lades a la CIM com a les empreses i usuaris de l’aeroport de Girona.

El parc es desenvoluparà sobre una parcel·la de 43.000 m2 de superfície, amb un potencial de sostre proper als 20.000 m2, i inclourà un hotel, oficines, aparcament, benzinera i àrees de comerç i restauració.

El pla urbanístic que permetrà desenvolupar el Parc Aeroportuari i Logístic ja ha estat aprovat pels ajuntaments de Vilobí i Riudellots i ara serà tramès a la Comissió d’Urbanisme de Girona per a la seva aprovació.

22 de maig de 2006

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined