Actuacions de PTOP en les carreteres afectades per la neu

Davant la situació meteorològica de neu i gel que està tenint lloc a Catalunya, els equips de neteja i prevenció viària de la Generalitat han treballat tota la nit en el dispositiu de prevenció d’incidències en carreteres per mantenir la seguretat a les vies i la fluïdesa a la xarxa viària del país. Així, s’han fet tractaments preventius en el conjunt de carreteres de la Generalitat consistents en escampar sal i netejar la neu acumulada. Les actuacions continuaran al llarg del dia d’avui. El Pla NEUCAT s’ha engegat a les 7:30 d’aquest matí.

El dispositiu engegat per la Direcció General de Carreteres està mobilitzant 22 màquines llevaneus i al voltant de 90 persones. Fins ara, s’han llençat aproximadament 400 tones de sal.

Les carreteres on està actuant en aquests moments són les següents:

· C-17 a l’alçada de Granollers,

· C-32 a la zona de Gavà,

· B-500 entre Badalona i Mollet

· C-15 a l’alçada de Vilafranca,

· Eix Transversal: diversos punts, sobretot a Fontfreda i Coll de Revell

· Gi-681 i Gi-682 entre Llagostera i Lloret de Mar. Cal utilitzar cadenes.

· Gi-550 a Sant Hilari Sacalm

· C-563 a la zona de Gòsol Tuixén. Cal utilitzar cadenes.

· C-63 a Vidreres,

· Port de la Bonaigua. Cal utilitzar cadenes

Túnels de Vallvidrera

D’altra banda, a causa dels problemes de trànsit registrats aquest matí per la neu, la concessionària dels Túnels de Vallvidrera ha decidit aixecar les barreres tarifàries de 8 a 10:30 hores.

Ferrocarrils de la Generalitat

Ferrocarrils de la Generalitat també té activat el sistema de prevenció que posa en marxa en cas de nevada. Així, ha escampat sal als accessos de les estacions i en aquelles andanes que són exteriors. A més, estan en situació d’alerta els equips tècnics d’emergència preparats per actuar en cas que es produeixi algun problema a la xarxa ferroviària.

Fins ara, FGC no ha registrat cap incidència rellevant excepte una major afluència d’usuaris al llarg del matí .

Dilluns, 28 de febrer de 2005