Barcelona amplia les àrees de rehabilitació integrada

query_builder   11 maig 2006 18:30

event_note Nota de premsa

Barcelona amplia les àrees de rehabilitació integrada

La Generalitat ha declarat sis noves àrees de rehabilitació integrada a la ciutat de Barcelona. Aquestes àrees, que rebran a partir d’ara nous ajuts per a la rehabilitació d’habitatges, són: el nucli antic de Sants, el nucli antic del barri d’Horta, el sector del barri de la Prosperitat, el nucli antic del Barri de Sant Andreu, el barri del Clot i el nucli antic del barri del Poblenou.

La delimitació d’àrees de rehabilitació integrada és un dels eixos de les polítiques públiques destinades a la rehabilitació urbana i un dels programes inclosos en el Pla de l’Habitatge de Barcelona 2004 - 2010. Per mitjà d’aquesta delimitació es seleccionen determinades zones amb l’objectiu de conservar i millorar el parc d’habitatges i alhora revitalitzar i mantenir el seu teixit social.

Les àrees de rehabilitació integrada han estat recollides entre les mesures destinades a impulsar la rehabilitació que preveu el Pla estatal 2005-2008 per afavorir l’accés dels ciutadans a l’habitatge.

Nous ajuts per rehabilitar habitatges

Per tal d’adherir-se a aquesta política d’ajuts, els ajuntaments presenten les seves propostes per a la declaració d’àrees de rehabilitació, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques determina quines d’aquestes àrees poden entrar en aquesta línia de subvencions tenint en compte la degradació física social o ambiental de determinats teixits urbans, i el Ministeri d’ Habitatge els finança .

Un cop el DPTOP declara les àrees de rehabilitació, es signen convenis anuals entre el Ministeri i aquest Departament per tal de finançar-les. Aquests ajuts es distribuiran entre totes les ARIS declarades i vigents i serviran per subvencionar fins al 40% d’actuacions, amb un màxim de 4.500 euros, per a la millora de elements comuns d’edificis, rehabilitació de cobertes façanes, instal·llació d’ascensors o habitabilitat dels habitatges.

En aquest sentit, properament se signarà el conveni per destinar 8 MEUR en subvencions per aquest concepte als sis nous ARIS de Barcelona que s’acaben de declarar, així com als vigents de Ciutat Vella, Gràcia, a Barcelona, i al Nucli Antic de Manresa. Aquests ajuts es renoven anualment i es distribueixin segons les necessitats de cada àrea i fins que aquesta ho requereixi.

6 nous ARIS a Barcelona

A la ciutat de Barcelona, d’ençà que va començar les polítiques públiques de rehabilitació s’han anat declarant successivament determinades zones i barris com àrees de rehabilitació integrada, la qual cosa ha permès portar a terme importants actuacions de conservació i renovació urbana, però malgrat la importància de les operacions realitzades, encara resten zones de la ciutat que necessiten de mesures específiques per impulsar actuacions de rehabilitació i superar l’estat en que es troben.

És per aquest motiu, que davant les propostes de l’Ajuntament de Barcelona, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, ha declarat sis noves àrees de rehabilitació integrada en les següents zones:

El nucli antic del barri de Sants El nucli antic del barri d’Horta El sector del barri de la Prosperitat El nucli antic del barri de Sant Andreu El sector del barri del Clot El nucli antic del barri del Poblenou

D’altra banda, també s’ha considerat oportú modificar l’àrea de rehabilitació del Poble Sec per tal que pugui coincidir amb l’àmbit de la llei de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixin atenció especial.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined