Davant la Sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que aixeca la suspensió cautelar de la llicència d’activitats, el Departament de Medi Ambient i Habitatge vol fer les valoracions següents:

1. La Sentència del Tribunal Superior de Justícia revoca la suspensió cautelar de la llicència d’activitats per a l’empresa Camarney, SL, acordada en el seu dia per l’Ajuntament de Camarles, de manera que l’autoritza a continuar provisionalment la seva activitat fins que el Jutjat número 2 del Contenciós Administratiu de Tarragona no resolgui definitivament sobre la nul•litat d’aquesta llicència.

2. Els efectes de la Sentència demostren la pertinença de l’actuació del Departament de Medi Ambient i Habitatge, que sempre ha actuat amb molta prudència respectant les decisions de l’ajuntament i el mandat de la Llei que prohibeix la cria d’animals per a l’experimentació científica, però que no va voler obligar l’empresa a expulsar els animals fins que no hi hagués una sentència definitiva o la confirmació de la mesura cautelar que ara s’ha aixecat.

3. La Generalitat continua esperant la sentència definitiva del Jutjat del Contenciós de Tarragona. La inscripció al Registre de Nuclis Zoològics deriva de la tinença o no d’aquesta llicència municipal.

4. Un cop es faci pública la sentència definitiva del tribunal del Contenciós de Tarragona, el Departament de Medi Ambient i Habitatge actuarà en conseqüència i  continuarà col•laborant amb l’Ajuntament de Camarles per garantir el compliment de la Llei de protecció dels animals, i la Resolució adoptada pel Parlament de Catalunya en la sessió de 9 de març de 2005.