Per caçar en una reserva nacional, cal un permís nominal i intransferible, que es proposa en funció del cens de les espècies cinegètiques

Ahir dimarts es va celebrar el sorteig públic anual de permisos de caça major per a les reserves nacionals de caça en la modalitat de trofeu de cabirol, isard i cérvol entre les persones que n’havien fet la sol•licitud la tardor passada.

L’Àrea d’Activitats Cinegètiques del Departament de Medi Ambient i Habitatge va rebre 308 sol•licituds per a la modalitat de trofeu autonòmic, oberta als caçadors catalans; ha sortejat un total de 22 permisos, 9 de cabirols a la reserva d’Alt Pallars-Aran, 12 d’isards a la reserva Freser-Setcases, i un de cérvol a la reserva de Boumort.

Per a la modalitat de trofeu europeu, oberta a ciutadans de la resta de l’Estat espanyol i de tota la Unió Europea, va rebre 4.416 sol•licituds i ha sortejat 9 permisos, 3 de cabirols a la reserva de l’Alt Pallars, 5 d’isards a la reserva de Freser-Setcases, i un de cérvol a la reserva de Boumort.

Les persones que havien fet la sol•licitud poden consultar si han estat agraciades amb el permís al web del Departament de Medi Ambient i Habitatge.

El sorteig dels permisos per caçar cabra salvatge a la reserva dels Ports se celebrarà el dijous 16 de febrer, a l’Ajuntament d’Alfara de Carles, al Baix Ebre.

Les reserves nacionals de caça són territoris geogràficament delimitats, de característiques singulars, i han estat declarades per promoure, fomentar, conservar i protegir espècies de fauna autòctona. Per caçar en una reserva nacional de caça, cal un permís nominal i intransferible, que es proposa en funció del cens de les espècies cinegètiques. Les persones que han sol•licitat el permís podran consultar si l’han obtingut en el sorteig a la web del Departament de Medi Ambient i Habitatge. 

Actualment, Catalunya té declarades set reserves, amb una superfície total de més de 225.000 hectàrees, que han esdevingut llocs on s’han mantingut condicions d’hàbitat òptimes per a moltes espècies.  Aquestes reserves són: l’Alt Pallars - Aran, la Cerdanya – l’Alt Urgell, el Cadí, Freser - Setcases, els Ports de Tortosa i Beseit, Boumort, i l’Encanyissada.