El conseller de Política Territorial i Obres Públiques Joaquim Nadal ha anunciat avui a Tortosa les iniciatives que el DPTOP està desplegant en matèria de sòl industrial a les comarques de Ribera d’Ebre i Terra Alta. Aquestes actuacions es desenvoluparan a la Fatarella, Móra la Nova, Tivissa i Flix i suposen promoure més de 83 ha de nou sòl industrial a les Terres de l’Ebre.

Les iniciatives responen al compromís contret pel conseller a la proppassada reunió de l’Institut per al desenvolupament de les Comarques de l’Ebre  celebrada a Flix el 24 de novembre de 2004, de promoure sòl industrial per a la reactivació econòmica de la comarca i s’inscriuen en el marc del programa de sòl industrial 2005-2008 que està duent a terme l’Institut Català del Sòl.

Les operacions anunciades són les següents:

Adquisició del polígon industrial comarcal de les Camposines.

Situat en el municipi  de la Fatarella. La superfície total del sector és de 50 ha de les quals el 76% són propietat de l’Incasòl. 

Ja s’han iniciat la redacció dels documents de planejament. Està previst     tramitar-los per a la seva aprovació inicial dins de l’any 2005.

Aprovació del planejament i posada en funcionament del polígon industrial el Molló.

Situat entre els municipis de Móra la Nova i Tivissa, compta amb una superfície aproximada de 23,5 ha propietat de l’Institut Català del Sòl.

Ja s’ha iniciat la redacció dels documents de planejament. Està previst tramitar-los per a la seva aprovació inicial dins l’any 2005.

3.     Nou sector industrial de Flix.

L’Institut Català del Sòl té en fase d’estudi la creació d’un nou sector industrial en aquest municipi.

Pla de sòl 2005-2008

El Govern de la Generalitat impulsa un potent pla d’activació de sòl residencial i industrial que incidirà de forma efectiva en el desenvolupament econòmic i social de Catalunya els propers anys. El Programa de Sòl 2005-2008 té com a objectiu cobrir la demanda de sòl industrial per potenciar la competitivitat del país i contribuir al seu equilibri territorial.

En aquest sentit, el pla preveu activar 220 noves hectàrees de sòl industrial a les Terres de l’Ebre. És en el marc d’aquest Pla que s’emmarquen les actuacions avui anunciades. Tant aquestes com les que es desplegaran properament, es duran a terme desenvolupant sòl industrial ja existent, reforçant la concentració d’activitat econòmica  i evitant la dispersió de sectors de petit tamany, que en conjunt provoquen una gran despesa de sòl lliure i plantegen més problemes d’accessibilitat sostenible.