Una quinzena d'ajuntaments gironins posaran en marxa els primers registres locals d'habitatge

Els registres serviran per sololicitar habitatges de protecció oficial

query_builder   9 febrer 2007 18:31

event_note Nota de premsa

Una quinzena d'ajuntaments gironins posaran en marxa els primers registres locals d'habitatge

Els registres serviran per sololicitar habitatges de protecció oficial

Representants d’una quinzena d’ajuntaments gironins es van reunir ahir amb la directora territorial d’Adigsa a Girona, Cristina Andreu, a fi de rebre la formació necessària per gestionar els registres locals d’habitatge. La Generalitat ha desenvolupat un programa informàtic que cedeix als ajuntaments perquè la ciutadania s’hi pugui adreçar i sol•licitar un habitatge de protecció oficial des del seu municipi. 

De moment, s’han sumat a aquesta iniciativa a les comarques de Girona els ajuntaments de Figueres, Salt, Sant Hilari Sacalm, Girona, Ripoll, Anglès, Sant Joan de les Abadesses, Amer, Sant Gregori, Olot, Palafrugell, Puigcerdà, Llagostera i  les Preses.

Aquests registres locals es creen amb la voluntat de donar suport a tot el procés d’adjudicació dels habitatges de protecció oficial existents i també per poder planificar  les noves promocions a construir. El registre recollirà totes les dades necessàries per poder valorar les necessitats d’habitatge de cada municipi: dimensions dels habitatges, règim de tinença –compra o lloguer-, tipus de família –monoparentals, gent gran, joves- i capacitat econòmica de pagament. 

En el moment que s’aprovi la Llei del dret a l’habitatge, aquests registres locals quedaran connectats amb el Registre de Sol•licitants d’Habitatge Social  amb protecció oficial que abastarà tot el territori de Catalunya i tindrà l’eficàcia legal per agilitar tots els tràmits relacionats amb l’adjudicació d’habitatges.

Actualment, els ajuntaments de la Roca del Vallès, Abrera, Avinyó,el Prat de Llobregat, Montcada i Reixac, Sant Quirze del Vallès, l’Hospitalet de Llobregat i Cerdanyola del Vallès  ja estan treballant conjuntament amb Adigsa per instal•lar el programa informàtic que permet la gestió del registre.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined