Representants d’una quinzena d’ajuntaments gironins es van reunir ahir amb la directora territorial d’Adigsa a Girona, Cristina Andreu, a fi de rebre la formació necessària per gestionar els registres locals d’habitatge. La Generalitat ha desenvolupat un programa informàtic que cedeix als ajuntaments perquè la ciutadania s’hi pugui adreçar i sol•licitar un habitatge de protecció oficial des del seu municipi. 

De moment, s’han sumat a aquesta iniciativa a les comarques de Girona els ajuntaments de Figueres, Salt, Sant Hilari Sacalm, Girona, Ripoll, Anglès, Sant Joan de les Abadesses, Amer, Sant Gregori, Olot, Palafrugell, Puigcerdà, Llagostera i  les Preses.

Aquests registres locals es creen amb la voluntat de donar suport a tot el procés d’adjudicació dels habitatges de protecció oficial existents i també per poder planificar  les noves promocions a construir. El registre recollirà totes les dades necessàries per poder valorar les necessitats d’habitatge de cada municipi: dimensions dels habitatges, règim de tinença –compra o lloguer-, tipus de família –monoparentals, gent gran, joves- i capacitat econòmica de pagament. 

En el moment que s’aprovi la Llei del dret a l’habitatge, aquests registres locals quedaran connectats amb el Registre de Sol•licitants d’Habitatge Social  amb protecció oficial que abastarà tot el territori de Catalunya i tindrà l’eficàcia legal per agilitar tots els tràmits relacionats amb l’adjudicació d’habitatges.

Actualment, els ajuntaments de la Roca del Vallès, Abrera, Avinyó,el Prat de Llobregat, Montcada i Reixac, Sant Quirze del Vallès, l’Hospitalet de Llobregat i Cerdanyola del Vallès  ja estan treballant conjuntament amb Adigsa per instal•lar el programa informàtic que permet la gestió del registre.