Sant Feliu de Guíxols eliminarà les plaques franquistes dels pisos de protecció oficial

query_builder   26 gener 2006 14:06

event_note Nota de premsa

Sant Feliu de Guíxols eliminarà les plaques franquistes dels pisos de protecció oficial

El consistori de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) substituirà la simbologia franquista en els habitatges de protecció oficial després d’haver-ho aprovat en ple municipal i d’haver-se afegit a la campanya per eliminar vestigis feixistes que impulsa Adigsa, l’empresa del Departament de Medi Ambient i Habitatge que fa el manteniment i la rehabilitació del parc d’habitatge públic de la Generalitat. L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha de comunicar el nombre de noves plaques que necessita.

La campanya per eliminar les plaques franquistes ha comptat amb el suport d’altres tretze ajuntaments de la demarcació de Girona: Roses (Alt Empordà); Palafrugell i Palamós (Baix Empordà); Olot (Garrotxa); Llagostera, Sarrià de Ter i Celrà (Gironès); Banyoles (Pla de l’Estany); i Anglès, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric i Tossa de Mar (Selva). A tot Catalunya, hi han participat 53 consistoris. Adigsa s’encarrega de lliurar la nova placa i, contra factura, ingressa l’import pressupostat mitjançant transferència bancària.

Acord parlamentari de 2004

El Parlament de Catalunya va acordar el 13 d’octubre de 2004 iniciar una campanya amb l’objectiu d’eliminar els símbols feixistes dels edificis de protecció oficial construïts per promotors privats durant la dictadura de Franco. La campanya d’adhesió s’ha perllongat fins al 30 d’abril.

undefined
undefined
undefined
undefined