Els ajuntaments de Sant Celoni i la Garriga (Vallès Oriental) substituiran les plaques amb simbologia franquista en els habitatges de protecció oficial després d’haver-se afegit a la campanya per eliminar vestigis feixistes que impulsa Adigsa, l’empresa del Departament de Medi Ambient i Habitatge que fa el manteniment i la rehabilitació del parc d’habitatge públic de la Generalitat. La campanya ha comptat fins ara amb el suport de 53 consistoris.

Del Vallès Oriental s’ha afegit també Martorelles. Per la seva banda, del Vallès Occidental ho han fet: Castellar del Vallès, Ripollet, Montcada i Reixac, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Terrassa. Adigsa s’encarrega de lliurar la nova placa i, contra factura, ingressa l’import pressupostat mitjançant transferència bancària.

Acord parlamentari de 2004

El Parlament de Catalunya va acordar el 13 d’octubre de 2004 iniciar una campanya amb l’objectiu d’eliminar els símbols feixistes dels edificis de protecció oficial construïts per promotors privats durant la dictadura de Franco.