El conseller Baltasar presentarà a Lleida, la setmana que ve, i conjuntament amb el conseller d’Agricultura Ramaderia i Pesca, l’avanç de directrius marc per a la gestió dels espais de la xarxa Natura 2000

Avui, dimecres 31 de maig, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, acompanyat pel director de Serveis Territorials de Lleida, Joan Farré, i el director general de Medi Natural, Ramon Luque, ha mantingut una reunió amb els alcaldes de Bellpuig, Josep Pont, i de Puigvert d’Agramunt, Joan Eroles, i amb la presidenta del Consell Comarcal de l’Urgell, Rosa Maria Mora, sobre la proposta de xarxa Natura 2000. En aquesta reunió, el conseller ha reiterat que “en cap cas hi haurà un empobriment de les zones que s’integrin a la Xarxa Natura 2000. La pagesia ha estat històricament el col•lectiu que ha mantingut el territori, i per tant, ha de veure la xarxa Natura 2000 com una oportunitat de futur”.

El conseller Baltasar ha deixat molt clara la voluntat del Govern d’aprovar l’ampliació de la xarxa Natura 2000 amb el màxim consens possible. És per això que els hi ha expressat la seva predisposició d’esgotar els terminis sempre i quan representi un major grau de consens. La delegació d’alcaldes, per la seva part, han presentat al conseller Baltasar un document amb diferents propostes alternatives a les zones incloses dins l’actual delimitació de xarxa europea d’espais naturals. El conseller els ha recordat que el període d’al•legacions va ampliar-se fins el 15 de juny.

Així mateix, Francesc Baltasar els ha anunciat que la pròxima setmana ell i conseller d’Agricultura Ramaderia i Pesca presentaran a Lleida l’avanç de directrius marc per a la gestió dels espais inclosos en la xarxa Natura 2000. De totes maneres, l’aspecte normatiu dels usos vindrà determinat pels plans especials de cada zona que es redactaran tenint en compte el territori. En les pròximes setmanes, també es donaran a conèixer les bases per a les compensacions econòmiques.