Els incendis que van tenir lloc a les comarques de l’Alt i el Baix Empordà durant el mes d’agost han provocat la necessitat de restaurar el medi i retirar els obstacles vegetals de les lleres de manera urgent, a fi de garantir el seu correcte funcionament.

L’ordre estableix que les actuacions s’han d’efectuar amb caràcter d’urgència per evitar que qualsevol element pertorbi el bon funcionament del règim fluvial.

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha firmat l’ordre perquè es duguin a terme les actuacions que calgui en el marc de les competències del Departament de Medi Ambient i Habitatge i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

En aquest sentit, l’ACA ha avançat algunes de les actuacions que ja estaven programades i preveu l’inici dels treballs a partir de la setmana vinent. En total, es netejaran 17 quilòmetres de rieres afectades, amb un pressupost estimat de 270.000 euros.

També s’ha autoritzat el lliurament dels fons econòmics necessaris per fer front a les despeses que originin els treballs de restauració de les zones forestals afectades pels incendis.