Medi Ambient i Habitatge recupera la figura del pescador riberenc d'alta muntanya

query_builder   18 maig 2005 19:45

event_note Nota de premsa

Medi Ambient i Habitatge recupera la figura del pescador riberenc d'alta muntanya

El conseller Salvador Milà s’ha reunit aquest matí amb la Federació Catalana de Pesca i s’ha establert el marc de debat al voltant de la futura Llei de pesca.

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, acompanyat pel director general del Medi Natural, Ramon Luque, ha mantingut una reunió, aquest matí, amb representants la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting, FCPEC. En la reunió, s’ha anunciat la recuperació de la figura del pescador riberenc, davant les sol•licituds de les societats de pescadors i dels municipis per on discorren les zones de pesca controlada en aigües d’alta muntanya. Aquesta figura, permetrà que el pescador resident dels termes municipals afectats, puguin anar a pescar amb un permís anual que substituirà el permís de pesca diari.

Per aconseguir la figura de pescador riberenc, el ajuntaments respectius hauran de fer arribar a la Direcció General del Medi Natural una relació de pescadors que acreditin el veïnatge administratiu en el seu terme municipal. Això permetrà pescar, en les masses d’aigua d’alta muntanya, des del 14 de maig al 30 de setembre.

En aquesta mateixa reunió, també s’ha establert el nou marc del relació entre el Departament de Medi Ambient i Habitatge i la Federació per a consensuar l’avantprojecte de la Llei de Pesca. Per aquest acord, els tècnics del Departament i de la Federació tindran una trobada de treball per enllestir la proposta. Aquesta reunió serà prèvia a la presentació al Parlament de Catalunya, i que en aquests moments està sotmesa a informació pública. D’aquesta manera, el conseller Milà ha reafirmat el paper de les societats de pescadors que estan jugant el en procés de redacció de la futura llei.

D’aquesta reunió cal destacar el complet acord entre el Departament de Medi Ambient i Habitatge i la FCPEC sobre els aspectes econòmics del conveni. De fet, s’ha concretat el sistema de pagament de la primera addenda del conveni de col•laboració per a la repoblació de peixos del primer trimestre de l’any, fins el 30 d’abril, i el cost de contractació dels guàrdies fluvials. La quantitat que preveu aquesta addenda és de més de 500.000 €.

undefined
undefined
undefined
undefined