El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, ha lliurat avui 16 pisos del grup Vivendes del Governador, al Verdum (districte de Nou Barris): quinze en règim de compra i un de lloguer. A l’acte han assistit també el secretari d’Habitatge, Ricard Fernández Ontiveros, el conseller delegat d’Adigsa, Miquel Bonilla, el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, el regidor del districte de Nou Barris, José Cuervo, i el director de l’Incasòl, Emili Mas.

Del total de pisos d’aquesta nova promoció (que consta de 24), cinc disposen de quatre dormitoris, 15 en tenen tres, i quatre disposen de dos, que són adaptats per a persones amb minusvalidesa. La superfície és de 61 a 80 m2 i el preu de venda oscil•la entre els 38.059 i els 49.384 €. Les quotes de compra seran de 90 a 150 € mensuals, perquè les famílies adjudicatàries pertanyen a col•lectius afectats per la remodelació del barri i tenen dret a reallotjament reconegut i a una subvenció a fons perdut del 30% del preu de l’habitatge.

El nou edifici de Governador ha estat dissenyat pels arquitectes Casimiro Rendrè i Guillermo Vegas, que també han dirigit l’obra, juntament amb l’aparellador Xavier Humet. El pressupost d’adjudicació ha estat d’1.498.422 € i les obres han anat a càrrec de l’empresa UICESA.

La remodelació acabarà el 2006

El lliurament d’avui forma part del procés de remodelació del barri Vivendes del Governador, iniciat el 1992, i suposa la substitució de 41 blocs (945 habitatges) amb patologies estructurals per 17 edificis nous (633 habitatges). La remodelació del grup culminarà el proper any amb una promoció de 58 pisos, que en aquests moments s’estan construint.

L’actuació urbanística és gestionada per l’Institut Català del Sòl (Incasòl) de la Generalitat, en col•laboració amb el Ministeri de Foment i l’Ajuntament de Barcelona. La Generalitat aporta el 50% dels recursos econòmics per a la gestió del sòl i la construcció dels edificis, el Ministeri n’aporta l’altre 50% i el consistori barceloní assumeix la urbanització del barri i el sòl de la seva propietat. Adigsa, empresa adscrita a Medi Ambient i Habitatge, s’encarrega de l’administració i el manteniment dels pisos.